Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 13:05

Διαδικτυακή περιήγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας για το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή περιήγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας για το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας περιηγήθηκαν διαδικτυακά τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών και οι εκπαιδευτικοί Σταυρούλα Σπηλιοπούλου και Γκόλφω Κανελλάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του Νηπιαγωγείου, η διαδικτυακή περιήγηση έγινε από το διευθυντή του μουσείου, λοχαγό Πεζικού Χρήστο Κορομηλά, “στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης”. Στην διάρκειά της τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν “την προθήκη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και ζωγραφικούς πίνακες με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και τα όπλα της εποχής: καριοφίλια, γιαταγάνια, μαχαίρια και πιστόλες”.

Αυτό που τα εντυπωσίασε και τα ενθουσίασε περισσότερο ήταν “η λεπτομερής παρουσίαση της στολής του εύζωνα, που την αποτύπωσαν μετά στις ζωγραφιές τους”, αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία κλείνει με ευχαριστίες από τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου προς τον διευθυντή και το προσωπικό του μουσείου “για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της ιστορικής και εθνικής συνείδησής τους και γιατί τους έδωσαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τις αξίες και τα ιδανικά του ’21”.

Αναγνωρίστηκε ως eTwinning School

Το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών αναγνωρίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως eTwinning School. Τα eTwinning Schools αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης, χαίρουν δε υψηλής προβολής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα το σχολείο έλαβε και συγχαρητήρια επιστολή από την κεντρική υπηρεσία, στην οποία αναφέρεται: «Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας έχει βραβευτεί με την ετικέτα eTwinning School 2021-2022 και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από την ομάδα eTwinning στο σχολείο σας. Συγχαρητήρια και πάλι που είστε παράδειγμα για όλα τα άλλα σχολεία. Βασιζόμαστε στην αφοσίωση και τη δέσμευσή σας να προωθήσετε το eTwinning και τις αξίες του, οι οποίες εκπροσωπούνται από την αποστολή των σχολείων eTwinning».


NEWSLETTER