Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 19:22

Εικονικό ταξίδι στην Ισπανία το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εικονικό ταξίδι στην Ισπανία το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

 

Εικονικό ταξίδι στην Ταρραγκόνα της Ισπανίας έκαναν οι μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Les fables, miroir de la vie».

Οι μαθητές των 6 χωρών του προγράμματος (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Ρουμανία) είχαν την ευκαιρία το διάστημα 19 - 22 Απριλίου να συνδεθούν ζωντανά στην πλατφόρμα zoom, να παρακολουθήσουν και να εργαστούν πάνω σε δραστηριότητες που ετοίμασε το Institut Campclar.

Στις 4 μέρες της διαδικτυακής επίσκεψης οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σε 4 άξονες: Η πόλη, το λιμάνι και οι παραλίες της Ταρραγκόνα, η ρωμαϊκή Ταρραγκόνα, τα castell (ανθρώπινα κάστρα) και οι castellers της Καταλονίας. Τα seguici popular (χοροί πραγματικών η φανταστικών ζώων κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής της Santa Tecla), το Port Aventura και το Ferrari Land - θεματικά πάρκα που κάθε χρόνο δέχονται 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Οι μαθητές αφού ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητες που προγραμμάτισε το ισπανικό σχολείο, τις ανέβασαν στον δικτυακό χώρο του Twinspace.

Τέλος, μαθητές και καθηγητές που έλαβαν μέρος στην εικονική μετακίνηση αξιολόγησαν το πρόγραμμα. Το υλικό που ετοίμασαν οι Ισπανοί εταίροι είναι ανεβασμένο στον σύνδεσμο: https://uraniasklika.wixsite.com/fablesmiroirdelavie/espange-19-22-4-2021.

 

 

 


NEWSLETTER