Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 09:02

Πανελλαδικές 2021: Από 8,27 έως 10,91 οι βάσεις στα τμήματα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πανελλαδικές 2021: Από 8,27 έως 10,91 οι βάσεις στα τμήματα της Καλαμάτας

 

Ανακοινώθηκαν και επισήμως χθες οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η κατάθεση μηχανογραφικών από τους μαθητές. Στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα οι βάσεις ξεκινούν από 8,27 και φτάνουν στο 10,91.

Οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2021 ξεκίνησαν από χθες και λήγουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή/ και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ.

Όσον αφορά το μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή αποθήκευση) και στη συνέχεια να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας Οριστικοποίηση) το αργότερο έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 24:00. Κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.

Μετά την οριστικοποίηση του Μ.Δ. για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2021 και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%,συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση και σε αυτούς δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Όσον αφορά το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα ΔΙΕΚ οι υποψήφιοι στην ίδια αποκλειστική προθεσμία από την Δευτέρα 19-7 μέχρι και την Τετάρτη 28-7 και ώρα 24:00, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), μπορούν να υποβάλουν το Π.Μ.Δ. για τα δημόσια ΙΕΚ. Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει αναίρεση οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά εντός της προθεσμίας.

Δικαιούχοι υποβολής του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ είναι:

- Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2021. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που θα έχουν ήδη δημιουργήσει.

- Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2021. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Π.Μ.Δ., γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

2. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που δεν έχουν ήδη αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. ή /και Π.Μ.Δ. θα πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειό τους τις προκαθορισμένες μέρες λειτουργίας του για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

3. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των Μ.Δ. και Π.Μ.Δ. είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίησή τους.

4. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά την Τετάρτη 21 Ιουλίου και την Τετάρτη 28 Ιουλίου.

5. Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τους, μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Οι βάσεις στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διαμορφώνονται ως εξής:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER