Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 22:59

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρας στην "Ε": Στήριξη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών μπορεί και πρόκειται να βοηθήσει το Δήμο Καλαμάτας στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης, να γίνει "έξυπνη πόλη" και για την ένταξή της στο δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτό επεσήμανε στην “Ε” ο Καλαματιανός πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών - καθηγητής Χρήστος Μπούρας, για τη συνάντηση την περασμένη Τρίτη και τη συζήτησή του με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο.

“Συζητάμε δύο πράγματα. Το ένα αφορά προγραμματική συμφωνία Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου, μιας μελέτης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης, για το ποια έργα μπορούν να γίνουν και πού υπάρχει πηγή χρηματοδότησης” μας είπε ο πρύτανης. Εξήγησε πως “στόχος είναι η Καλαμάτα να γίνει "έξυπνη πόλη" και αυτό είναι το μέλλον για την επόμενη 10ετία” και εκτίμησε ότι “μπορεί εύκολα να γίνει, αν προχωρήσουμε γρήγορα”.

Το δεύτερο θέμα αφορά την προσπάθεια της πόλης για ένταξή της στο δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Χρ. Μπούρας δεσμεύτηκε ότι “τα Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Πατρών θα παρέχουν κάθε βοήθεια” και παρατήρησε: “Θα είναι τιμή μας να συμμετέχουμε στην πρόταση του Δήμου Καλαμάτας. Το πανεπιστήμιο έχει εργαστήρια που σχετίζονται με το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, την κλιματική αλλαγή, την αειφορία, τις νέες τεχνολογίες”.

Γ.Σ.