Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 21:14

Ενθουσιασμένοι οι επιτυχόντες από τα Λύκεια Μεσσήνης και Μελιγαλά

Ενθουσιασμένοι οι επιτυχόντες από  τα Λύκεια Μεσσήνης και Μελιγαλά


Το πιο ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού πέρασαν οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας, μετά από την ανακοίνωση των βάσεων. Στην “Ε” καταθέτουν τις πρώτες σκέψεις τους επιτυχόντες από τα Λύκεια Μελιγαλά και Μεσσήνης, χωρίς να μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους.



Λύκειο Μελιγαλά
Η Γεωργία Γεωργακοπούλου μπήκε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ, στην 1η της επιλογή. Νιώθει πολύ ικανοποιημένη που πέτυχε το στόχο της, γιατί η σχολή ήταν αυτό που ήθελε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την προσπάθεια των πανελλαδικών. “Είναι μεγάλη υπόθεση, πολύ συγκινητικό. Ηταν λίγο δύσκολο, γιατί αρχικά η βάση ήταν υψηλή, όμως έβαλα όλες μου τις δυνάμεις και τα κατάφερα” λέει στην “Ε”. Επόμενος στόχος της είναι να ασχοληθεί με τις βάσεις δεδομένων -γιατί τις θεωρεί έναν μεγάλο κλάδο στην Πληροφορική- ή με το λογισμικό (προγράμματα). Θέλει τέλος να απευθύνει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στους καθηγητές της, για τη συμβολή τους στην επίτευξη του μεγάλου στόχου.
Η Αφροδίτη Λυμπεροπούλου πέρασε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. “Ηταν η δεύτερη επιλογή μου. Είμαι ευχαριστημένη για το αποτέλεσμα και το επάγγελμα που θα ασχοληθώ, διότι θα συνεισφέρω ενεργά στην κοινωνία μας. Οι πανελλήνιες είναι μια διαδικασία που απαιτεί γερό στομάχι. Ωστόσο, όταν υπάρχει στόχος, τότε όλα είναι εφικτά! Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να κατορθώσουν να αγγίξουν τους στόχους τους. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου και την οικογένειά μου που ήταν αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα μου!” έχει να τονίσει η ίδια.
Η Μαρία - Παναγιώτα Μητροπούλου μπήκε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη. Η σχολή ήταν η 1η της επιλογή και κατέληξε εκεί γιατί της αρέσει η Μηχανική. Ηταν ανάμεσα στο Πολιτικών Μηχανικών και στο Χημικό, όμως τελικά κατάλαβε πως αυτό που επέλεξε της αρέσει λίγο περισσότερο. Τώρα καλείται να ταξιδέψει αρκετά μακριά, όμως για εκείνη θα είναι κάτι καινούργιο, μια εμπειρία.
Η Ενισέντα Κόντρα εισήχθη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα. Ονειρεύεται αυτή τη σχολή από την αρχή της Γ΄ λυκείου. Είχε αφοσιωθεί αρκετά και κατάφερε να τα πάει καλά στο τέλος. Αναγνωρίζει ότι έκανε θυσίες όσον φορά τις εξόδους με τους φίλους της, όμως πιστεύει ότι άξιζε.
Η Παναγιώτα Βλαχοπούλου είναι πια φοιτήτρια στο Μαθηματικό στην Πάτρα. Αυτή ήταν η 2η της επιλογή. “Το ήθελα από το δημοτικό, επέλεξα το δρόμο της καρδιάς μου και τώρα είμαι πολύ χαρούμενη, όταν βγήκαν οι βάσεις πέταγα από τη χαρά μου” δηλώνει!
Η Παναγιώτα - Βασιλική Γεωργακοπούλου θα σπουδάσει στη Φιλολογία της Καλαμάτας, στην πρώτη της επιλογή. Της αρέσει ο κλάδος από μικρή ηλικία, αφού είχε κλίση στα φιλολογικά μαθήματα και αργότερα θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. “Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες λόγω του λοκντάουν και του ότι κάναμε μάθημα μέσα από υπολογιστή. Ομως με προσπάθεια, επιμονή και υπομονή τα καταφέραμε” σχολιάζει.



Λύκειο Μεσσήνης
Η Δήμητρα Μπιζύμη πέρασε 17η στη ΣΜΥΑ (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας) από την κατεύθυνση τεχνολογικής υποστήριξης. “Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, καθώς περνάω στη σχολή που από μικρή είχα ως όνειρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου που με βοήθησαν και την οικογένειά μου που με στήριξε στην απόφασή μου να δώσω 2η φορά πανελλήνιες, ώστε να πραγματοποιήσω τον στόχο μου. Κάθε εμπόδιο για καλό, όπως λένε και στο εξής θέλω να ευχηθώ στα παιδιά που ήρθε η σειρά τους ή που ξανά δίνουν καλή δύναμη και υπομονή” προσθέτει η Δήμητρα!
Η Σταυρούλα Ρούτση είναι πλέον φοιτήτρια στη Φαρμακευτική Αθήνας. Ηταν η 3η επιλογή της και είναι πολύ ευχαριστημένη. Στο εξής θέλει να τελειώσει τη σχολή και να κάνει μεταπτυχιακό. Επίσης την ενδιαφέρει η έρευνα όσον αφορά το μέλλον της. Θα της λείψει η σχολική αίθουσα, οι συμμαθητές και οι καθηγητές της. Ειδικά φέτος, της έλειπαν και λόγω των συνθηκών, όμως κατάλαβε πως η δοκιμασία αυτή ίσως ήταν μια προετοιμασία για τη στιγμή που θα χωρίζονταν οι δρόμοι τους.

Γ.Σαρ.