Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 21:11

Βιωματική ομάδα εφήβων στο ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Βιωματική ομάδα εφήβων στο ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας

 

Βιωματική ομάδα εφήβων ηλικίας 13-14 ετών, με θέμα “Boys & Girls Plus”, διοργανώνει το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας.

To “Boys & Girls Plus” είναι ένα πρόγραμμα προαγωγής της υγείας για παιδιά στην εφηβεία, και στοχεύει στην προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής. Οι έφηβοι ως μέλη της ομάδας και μέσα από τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες θα είναι σε θέση να: α) αποκτήσουν γνώση για σύγχρονες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας έφηβος. β) Να επεξεργαστούν την εικόνα του εαυτού τους, τη διαφορετικότητα και τις ομοιότητες με τους άλλους. γ) Να αναγνωρίσουν ικανότητες, αδυναμίες, φόβους και αναστολές. δ) Να ελέγξουν παρορμητικές αντιδράσεις. ε) Να διαχειριστούν συναισθήματα. Στ) Να επικοινωνούν καλύτερα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. ζ) Να παραμένουν θετικοί στη ζωή και να νιώθουν καλά με τον εαυτό και τους ανθρώπους γύρω τους.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις, οι οποίες θα γίνονται κάθε Τετάρτη 6-7.30 μ.μ., στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, απέναντι από το 5ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας). Οι ημερομηνίες των συναντήσεων θα είναι οι εξής: 6, 13, 20, 27 Οκτωβρίου και 3 και 10 Νοεμβρίου.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του εφήβου στο τηλέφωνο του ΚΕΠΕΠΨΥ: 27210 84009, καθημερινά 10 π.μ. -2 μ.μ. Ανώτατο όριο συμμετεχόντων είναι τα 10 άτομα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19. Πριν την έναρξη των συναντήσεων με τους εφήβους θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς/κηδεμόνες τους. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής είναι μέχρι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου (έως τις 3 μ.μ.).

Η συμμετοχή στην ομάδα εφήβων είναι δωρεάν.


NEWSLETTER