Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 19:00

Λήψη υγειονομικών μέτρων ζητεί η Πανσπουδαστική

Λήψη υγειονομικών μέτρων ζητεί η Πανσπουδαστική

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και για τη διασφάλιση της διά ζώσης διδασκαλίας, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Καλαμάτας.

Οπως εξηγούν: “Η αναβολή του μαθήματος εργαστηριακής ομάδας του Γ’ έτους του Τμήματος της Γεωπονίας, λόγω κρούσματος, πρέπει να σημάνει έστω και τώρα το “καμπανάκι”. Οι εικόνες με φοιτητές να στοιβάζονται στα λεωφορεία κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, με τα μαθήματα να γίνονται σε αίθουσες με 100% πληρότητα, χωρίς αποστάσεις, είναι χαρακτηριστικές. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι, μετά την αναβολή του εργαστηριακού μαθήματος, βρίσκεται στον αέρα το πότε θα αναπληρωθεί το μάθημα αυτό, τι ακριβώς θα γίνει με τους φοιτητές που θα μπουν σε καραντίνα, πώς και πότε θα αναπληρώσουν τα μαθήματα που θα χάσουν”.
Οι φοιτητές διεκδικούν: Δωρεάν επαναλαμβανόμενα ράπιντ τεστ για όλους. Δημιουργία σταθμού διενέργειας δωρεάν ράπιντ τεστ μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Αύξηση της χρηματοδότησης για να καλυφθούν τα απαραίτητα κενά σε υποδομές και αίθουσες. Να αξιοποιηθούν επιπλέον χώροι αμφιθεάτρων, συνεδριακών κέντρων και δημοτικών χώρων. Αύξηση της χρηματοδότησης για να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, για να φτιαχτούν ολιγομελείς εργαστηριακές ομάδες και περισσότερα τμήματα στις θεωρίες. Αμεση πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας. Μέτρα προστασίας στα λεωφορεία, με περισσότερα δρομολόγια από και προς το πανεπιστήμιο. Τέλος, αναπλήρωση μαθημάτων και πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού των φοιτητών.