Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 20:58

28 μαθητές και καθηγητές από 4 χώρες στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
28 μαθητές και καθηγητές από 4 χώρες στη Μεσσήνη

 

Συνάντηση έγινε στη Μεσσήνη στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ σχολείων Erasmus+ “Art with trash”.

Το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης στο πλαίσιο του προγράμματος υποδέχτηκε 20 μαθητές και 8 καθηγητές από τις χώρες: Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία το διάστημα 14 – 20 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020, θα ολοκληρωθεί το 2022 και οι μαθητές εργάζονται με στόχο την υλοποίηση 5 αξόνων: μείωση απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίησή τους, ανακύκλωση, αλλαγή νοοτροπίας και διαχείριση των απορριμμάτων. Σε αυτή την πρώτη μετακίνηση του προγράμματος τα παιδιά κατέλυσαν σε οικογένειες μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης και συμμετείχαν όλες τις ημέρες σε ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με τον πρώτο άξονα, τη μείωση των απορριμμάτων.

Παράλληλα, επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο του Φώτη Πλιού στη Μεσσήνη, παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου και γεύτηκαν τα αγαθά της μεσσηνιακής γης, που ευγενικά πρόσφεραν ο κ. Πλιός και ο φούρνος του Πέτρου Δρούλια. Είδαν στο Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη” την έκθεση “Η επανάσταση στην Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο”, επισκέφτηκαν τον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, την παραλία της Μπούκας και περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα. Εκεί, στο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, “Ηρωες από μέταλλο” του διεθνούς φήμης γλύπτη, Νίκου Φλώρου. Την τελευταία ημέρα, στο πλαίσιο των εργασιών τους για το πρόγραμμα επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Μεσσήνης, υπέβαλλαν ερωτήσεις και συνομίλησαν με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και του επέδωσαν επιστολή με τα αποτελέσματα των εργασιών τους και τις προτάσεις τους. Ανάλογη επιστολή επέδωσαν και στον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Μεσσήνης Ιωάννη Πλατάρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER