Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 08:09

“Ξεπαγιάζουν στην Φοιτητική Εστία Καλαμάτας” καταγγέλλει η ΚΝΕ

Γράφτηκε από την
“Ξεπαγιάζουν στην Φοιτητική Εστία Καλαμάτας” καταγγέλλει η ΚΝΕ

 

“Το απαράδεκτο γεγονός ότι εν μέσω παγετού στη φοιτητική εστία Καλαμάτας δεν λειτουργεί η θέρμανση, με αποτέλεσμα οι οικότροφοι να μένουν έρμαια στις χαμηλές θερμοκρασίες με κίνδυνο να αρρωστήσουν” καταδικάζει το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή του παρατηρεί ότι “σε παρέμβαση των φοιτητών στους υπεύθυνους της εστίας για να λυθεί το ζήτημα, η απάντηση ήταν «αγοράστε ηλεκτρικά σώματα για να βάλετε στα δωμάτιά σας». Με ευθύνη όλων των αρμόδιων: κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας, διοίκησης να φτιαχτεί η θέρμανση εδώ και τώρα”.

Το Τ.Σ. της ΚΝΕ αναφέρει πως “δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι οικότροφοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. Κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουν θέμα με το ζεστό νερό, και μην ξεχνάμε το 2016 που με τη βροχή είχε πλημμυρίσει όλη η εστία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό”. Υποστηρίζει ότι “η σημαία της επιχειρηματικής δράσης θάφτηκε στο χιόνι. Οι εργολάβοι που υπογράφουν σωρηδόν συμβάσεις με τους δήμους και την Περιφέρεια, με τις σχολές και τις φοιτητικές εστίες, ήταν άφαντοι. Τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του «κόστους - οφέλους» και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές) τα βιώνουμε και είναι οδυνηρά”.

“Διεκδικούμε: Να εξασφαλιστεί η θέρμανση και το ζεστό νερό στη φοιτητική  εστία. Εκτακτο επίδομα θέρμανσης σε όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά” καταλήγει η ανακοίνωση.


NEWSLETTER