Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013 09:50

Oι αριστούχοι της Τριφυλίας: Μιλούν στην "Ε" οι πρωτεύσαντες για τα όνειρα τους και τη συνταγή της επιτυχίας

Γράφτηκε από τον
Oι αριστούχοι της Τριφυλίας: Μιλούν στην "Ε" οι πρωτεύσαντες για τα όνειρα τους και τη συνταγή της επιτυχίας

Τέλος έλαβε η αγωνία των μαθητών ς που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των μαθημάτων στα σχολεία τους. Τα σχολικά συγκροτήματα της Τριφυλίας κατακλύστηκαν από μαθητές αλλά και γονείς που έσπευσαν να δουν τα αποτελέσματα. Οι μαθητές  έκαναν λόγο για μια χρονιά με πολύ δύσκολα θέματα.

 

Κυπαρισσία

Για ακόμη μια χρονιά συναντήσαμε μαθητές με πολύ υψηλές επιδόσεις και, όπως φαίνεται τουλάχιστον με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης από τα σχολεία της Τριφυλίας τον συγκεντρώνει η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας Φανίτα Μπακούρου, αφού όπως τον υπολόγισε είναι στο 19,3. Φανερά ενθουσιασμένη αλλά και συγκινημένη μίλησε στην 'Ε": "Εβγαλα 19,224 και στόχος μου είναι η Νομική Αθηνών. Λογικά και καλώς εχόντων των πραγμάτων τον έχω πετύχει. Ηταν μια χρονιά με πολύ δύσκολα θέματα που τα παιδιά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν πλήρως σε αυτά ανεξάρτητα από το διάβασμα. Εμένα με δυσκόλεψαν περισσότερο τα αρχαία και ειδικά το άγνωστο κείμενο, το οποίο και με άγχωσε κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων. Αυτό που χρειάζεται στο διάβασμα είναι σωστός προγραμματισμός χωρίς υπερβολές, αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα και θέληση για την επίτευξη του στόχου".

Ο Κώστας Σεκλός με βαθμό πρόσβασης 18,957 σημείωσε πως πετυχαίνει τον στόχο που ήθελε, ο οποίος ήταν το Πολυτεχνείο. Οπως μας τόνισε "οι εξετάσεις ήταν δυσκολότερες από ό,τι περίμενα και ειδικά τα μαθηματικά ήταν πολύ δύσκολα. Αυτό που χρειάζεται είναι συστηματικό διάβασμα και να μην καταβάλλεσαι αν πιστεύεις πως δεν έχεις γράψει καλά".

Η Θεοδώρα Γκόγκα με 18,239 σημείωσε: "Η φετινή χρονιά ήταν πολύ κοπιαστική. Πιστεύω να πετύχω τον στόχο που αρχικά είναι η Νομική και αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθούν οι βάσεις. Αυτό που θέλω να πω για τις επόμενες φουρνιές παιδιών είναι να έχουν ισχυρή θέληση, να μην τους καταβάλει τίποτα και να είναι επικεντρωμένοι στο στόχο τους, παίρνοντας δύναμη από αυτό που θέλουν να καταφέρουν".

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας είπε: "Εχω γράψει 18,472 είμαι ευχαριστημένος. Δεν περίμενα να πάω τόσο ψηλά, καθώς ήταν δύσκολα τα θέματα. Ευχαριστώ και το Θεό καθώς είναι πολύ ψηλή βαθμολογία και δεν το περίμενα. Ηθελα τη Σχολή Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου Αθήνας την οποία μάλλον δεν θα πιάσω, αλλά πιστεύω της Πάτρας την πετυχαίνω".

Η Ιωάννα Φιτσώρου με γενικό βαθμό πρόσβασης πάνω από 18, επισήμανε: "Ημουν στη θετική κατεύθυνση και θέλω ιατρικές σχολές, όπου πιστεύω να περάσω σε κάποια πόλη, αν και θα ήθελα ΣΑΣ. Ομως οι εξετάσεις ήταν δύσκολες σε όλα τα μαθήματα".

Η Δήμητρα Τζανή με 18,500 τόνισε: "Αισθάνομαι πολύ ωραία. Είμαι στην κατεύθυνση τεχνολογική Α' και περίμενα πολύ λιγότερο από αυτό που έγραψα, έτσι είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να περάσω Πολυτεχνείο και ελπίζω να πέσουν λίγο οι βάσεις και να πιάσω εκεί που θέλω. Αυτό που χρειάστηκε είναι πολύ διάβασμα, καλή οργάνωση, πείσμα και να έχουμε στόχο ώστε να τα καταφέρουμε".

Η Αθηνά Κατσαρελά με 18,448 σημείωσε: "Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Ισως περίμενα κάτι καλύτερο στο μάθημα των αρχαίων, όπου τα θέματα στο τμήμα του άγνωστου ήταν αρκετά δύσκολο και δεν αντιπροσώπευε όλα αυτά που είχαμε δουλέψει όλη τη χρονιά. Στοχεύω σε κάτι καλό. Ελπίζω να περάσω Νομική ή σε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Δημοσιογραφίας, καθώς υπάρχουν πολλά ωραία τμήματα που πραγματικά θα αισθανόμουν όμορφα να πήγαινα".

Φιλιατρά

Από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών η Γεωργία Φωτοπούλου με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,63 μας τόνισε πως είναι ικανοποιημένη με τον εαυτό της, καθώς αισθάνεται ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των γονιών της και των καθηγητών της. Για να συμπληρώσει πως ήταν μια χρονιά με αρκετά δύσκολα θέματα και την ίδια την δυσκόλεψε αρκετά το άγνωστο κείμενο των αρχαίων, το οποίο όμως τελικά κατάφερε να το χειριστεί αρκετά καλά. Χωρίς να έχει αποφασίσει ακόμη πια σχολή θα επιλέξει, στόχος της είναι η φιλολογία, αλλά και η φιλολογία ξένων γλωσσών αγγλικά ή γαλλικά, όπως και η σχολή διερμηνέων.  Για να τα καταφέρει μας είπε ότι χρειάστηκε διάβασμα με πρόγραμμα, επιμονή, υπομονή και βοήθεια από τους γονείς της.

Η Γεωργία Ξύγκα με βαθμό πρόσβασης 17,9 ακολουθώντας την θετική κατεύθυνση μας είπε: "Είναι μια στιγμή που μας δείχνει ότι οι κόποι μας ανταμείφτηκαν και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενη. Περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή και αισθάνομαι πολύ τυχερή, αφού ανοίγονται κάποιες νέες πόρτες στην ζωή μου και μακάρι να τα καταφέρνω πάντα έτσι, αφού έχω δουλέψει πολύ για αυτό το αποτέλεσμα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά κάθε επιτυχία. Προσανατολίζομαι προς τις επιστήμες της υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής, όπως και του Πολυτεχνείου. Για να τα καταφέρει κάποιος πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία, τακτικό διάβασμα αλλά όχι υπερβολικό".

Γαργαλιάνοι

Στο Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων η μαθήτρια Αναστασία Γκόνη με βαθμό πρόσβασης 18,18 σημείωσε πως είναι αρκετά χαρούμενη, αφού ήταν μια χρονιά με πολύ δύσκολα θέματα και ειδικά στα αρχαία. Ωστόσο παρατήρησε πως για να τα καταφέρει κάποιος δεν υπάρχει κάποιο μυστικό πέρα από το ότι χρειάζονται βάσεις από τα προηγούμενα, αρκετή προσπάθεια, αλλά και να υπάρχει στόχος, καθώς βάζοντας ένα στόχο καταφέρνεις και ξεπερνάς τις δυσκολίες που συναντάς. Οσον αφορά δε το μέλλον των σπουδών της μας είπε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει.

Ο Νίκος Καρδαράς από την πλευρά του με βαθμό πρόσβασης 17,7 μας τόνισε  πως είναι αρκετά ικανοποιημένος με δεδομένο τα θέματα που υπήρχαν φέτος, τα οποία όπως τόνισε είχαν αρκετές δυσκολίες. Αυτό όμως που προσπάθησε να κάνει για να προετοιμαστεί ήταν να είναι προσηλωμένος στη δουλειά του και όλα μετά έρχονται. Σίγουρα χρειάζεται διάβασμα και όχι άγχος, ενώ έχοντας επιλέξει την θετική κατεύθυνση στοχεύει τις ιατρικές σχολές.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχοντας βαθμό πρόσβασης 17,51 μας τόνισε πως ακόμη δεν του έχει φύγει το άγχος που είχε όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο επισήμανε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τα αποτελέσματα βλέποντας μάλιστα ότι μετά από 12 χρόνια δουλειά οι κόποι του ανταμείβονται. Τα φετινά θέματα τα χαρακτήρισε δύσκολα για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές τα οποία ήθελαν και μια πονηράδα. Ενώ ο στόχος του είναι η Σχολή Ευελπίδων, αφού ήταν το όνειρό του από πολύ μικρός.

Χώρα

Στο Γενικό Λύκειο Χώρας η Χριστίνα Νικολοπούλου με βαθμό πρόσβασης 18,6 σημείωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενη καθώς ήταν κάτι που δεν το περίμενα, αφού τα αρχαία με είχαν δυσκολέψει πάρα πολύ. Ομως με την προσπάθεια που είχα κάνει και το διάβασμα 2 χρόνια τώρα τα κατάφερα. Οποιος διαβάζει, γράφει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να πετύχεις, αλλά διάβασμα φυσιολογικό, εποικοδομητικό και με διαλείμματα για να μπορείς να συγκεντρώνεσαι".

Μη περιμένοντας τόσο ψηλή βαθμολογία μέχρι τώρα μας είπε ότι σκεφτόταν την Σχολή Φυσικοθεραπείας. Πλέον σκέφτεται σοβαρά και τη Νομική αφού, όπως τόνισε, είδε τα πράγματα να αλλάζουν ευχάριστα.

Η Κατερίνα Ροκανά με βαθμό πρόσβασης 18,53 μας είπε: "Δεν το περίμενα. Υπολόγιζα πολύ πιο χαμηλά και με το που το είδα είμαι πολύ χαρούμενη". Δυσκολεύτηκε όπως είπε στα αρχαία, στο άγνωστο, αλλά και στη λογοτεχνία. Πλέον ελπίζει να καταφέρει να πιάσει τα μόρια της Νομικής και σαν δεύτερη επιλογή έχει την Φιλολογία, ενώ για τα καταφέρει τόνισε ότι θέλει διάβασμα, επιμονή, υπομονή και ξεκούραση.

Η Ελένη Γκούτη με βαθμό πρόσβασης 18,11 δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα αν και δεν έκρυψε πως περίμενε λίγο καλύτερα. Αισθάνεται όμως ανακουφισμένη αφού μια μεγάλη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Πρώτης της επιλογή είναι η Ιατρική και περιμένει να δει πώς θα κινηθούν οι βάσεις. Χαρακτήρισε τα φετινά θέματα υψηλών απαιτήσεων, ειδικά σε μαθηματικά και φυσική. Πάντως είπε πως για να τα καταφέρει κάποιος χρειάζεται καθαρό μυαλό και καθόλου άγχος.

 

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER