Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 10:39

Οι στόχοι του νέου Δ.Σ. της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τους στόχους και τις επιδιώξεις του παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου, το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Παύλος Χριστόπουλος στάθηκε σε 3 άξονες: α) Στη δημιουργία συλλόγων σε σχολεία που δεν έχουν ή είναι ανενεργοί. Στη δημιουργία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων στους δήμους της Μεσσηνίας και Ομοσπονδίας Συλλόγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. β) Στη δημιουργία αρχείου τεχνικών προβλημάτων των σχολείων για να προωθηθεί η επίλυσή τους. γ) Στην οργάνωση εκδηλώσεων, γιορτών, φεστιβάλ και ημερίδων για να έρθει η Ενωση πιο κοντά στην κοινωνία.

Ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Οικονομόπουλος είπε ότι τα προβλήματα του σχολείου επιδεινώθηκαν με την πανδημία κι επεσήμανε την έλλειψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τη χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και τη βία στα σχολεία.

Η γ.γ. Αμαλία Μάλαμα αναφέρθηκε στην οργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, για να αφήσει η Ενωση το αποτύπωμά της στην κοινωνία.

Ο Διονύσης Τριγκιλίδας, μέλος του Δ.Σ., έκανε λόγο για εθελοντική προσπάθεια “για μια καλύτερη εκπαιδευτική πορεία των παιδιών μας”, ενημέρωσε για τη δημιουργία ομάδων εργασίας στην Ενωση και για συνάντηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με φορείς που εμπλέκονται με την εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Ενωσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις.

Στη συνέντευξη παρέστησαν και ο ταμίας της Ενωσης Παναγιώτης Χιώτης, καθώς και άλλοι γονείς - μέλη συλλόγων που δεν εξελέγησαν, αλλά θα βοηθήσουν ουσιαστικά την προσπάθεια του Δ.Σ.