Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 17:52

Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στη Γαλλία

Γράφτηκε από την
Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στη Γαλλία

Στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, προσκεκλημένοι του σχολείου Externat Notre Dame, βρέθηκαν τέσσερις καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2022.

Οι Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος, Μαρία Παραρά, Θεοδόσιος Πιπερόπουλος και Ουρανία Σκλήκα κατά την παραμονή τους στη Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Οι πράσινές μας συνήθειες" είχαν την ευκαιρία να δουν πρακτικές που εφαρμόζουν οι Γάλλοι καθηγητές για να κινητοποιήσουν τους μαθητές τους ώστε να συμβάλλουν με τις καθημερινές τους συνήθειες στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον παρακολούθησαν στη σχολική τάξη συγκεκριμένα μαθήματα και εργαστήρια όπως αυτά των Ηνωμένων Εθνών και της Δημοσιογραφίας. Επίσης γνώρισαν τον Διευθυντή του Σχολείου και ενημερώθηκαν από τους Γάλλους συναδέλφους τους για τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γκρενόμπλ παρατήρησαν τους Γάλλους μαθητές του λυκείου να εργάζονται στο θέμα της αειφόρου ανάπτυξης μελετώντας τα εκθέματα του μουσείου. Στο Maison de l’Ιnternational ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έγιναν στην Γκρενόμπλ, πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, για την προστασία του περιβάλλοντος και παρακολούθησαν πολιτιστικά δρώμενα.

Επισκέφθηκαν ακόμη το Μουσείο της Γκρενόμπλ όπου και παρακολούθησαν κονσέρτο κλασικής μουσικής. Τέλος, περιηγήθηκαν τον κήπο του κάστρου της Vizille και είδαν από κοντά το πάρκο που φιλοξενεί πολλά είδη ζώων και πτηνών που ζουν στην περιοχή προσφέροντάς τους έναν ασφαλή χώρο για αναπαραγωγή.


NEWSLETTER