Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 21:15

Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας

Δωρεάν βιωματικό σεμινάριο 12 ωρών για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων με τίτλο «κι αν ήσουν εσύ; - τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων» θα διοργανωθεί το Σάββατο 3 (9.30 π.μ. - 6 μ.μ.) και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (9.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.) στο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου 32).

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), σε συνεργασία με το τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;» - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, διοργανώνουν 12ωρο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. Εμψύχωση: Γιώργος Μπεκιάρης (θεατροπαιδαγωγός) σε συνεργασία με τις τοπικές συντονίστριες του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» στη Μεσσηνία Δήμητρα Τζανετάκη και Γεωργία Τζήλου.

Το σεμινάριο/εργαστήριο υπό προϋποθέσεις οδηγεί σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 τη φόρμα αίτησης (https://forms.gle/EEk2FTtHDiVZG3BM6). Το σεμινάριο θα είναι δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών και εμψυχωτών νεανικών ομάδων.


NEWSLETTER