Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 07:45

Στόχευσαν ψηλά και δικαιώθηκαν

Στόχευσαν ψηλά και δικαιώθηκαν

Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση για τη δικαίωση των κόπων τους ετοιμάζονται να φοιτήσουν στη σχολή της πρώτης τους επιλογής δεκάδες Μεσσήνιοι νέοι φοιτητές, που "χτύπησαν" ψηλά και τα κατάφεραν. Φέτος είναι πολλοί οι Μεσσήνιοι που θα φοιτήσουν σε Σχολές Ιατρικής, Νομικής, Ψυχολογίας και Τεχνολογίας Υπολογιστών, μεταξύ άλλων. Στην πλειοψηφία τους μάλιστα, ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον και δε σκοπεύουν να το βάλουν κάτω, παρότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

 1ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Δημήτρης Μπαϊρακτάρης εισήχθη στην Ιατρική Αθήνας. Δεν ήταν σίγουρος πως έχει περάσει στην πρώτη του επιλογή, μέχρι που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα χθες το πρωί: "Εχω τρελαθεί από τη χαρά μου. Δεν το περίμενα. Ηταν η πρώτη μου επιλογή. Οταν μου το είπαν έφυγε το κινητό από τα χέρια" λέει με μεγάλη χαρά για την επιτυχία του. Οπως εξηγεί, από μικρός ήθελε να γίνει γιατρός: "Το κυνήγησα, διάβασα, τα κατάφερα. Τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή, ως φοιτητής και τα καλά έρχονται". Οπως τονίζει είναι πάρα πολύ αισιόδοξος και δηλώνει πως "τώρα που έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα δε με σταματάει τίποτα". 

Η Μαρίνα Τζαννή επίσης εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών: "Είμαι πολύ χαρούμενη που κατόρθωσα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Είναι η 2η φορά που έδωσα, γιατί την προηγούμενη είχα περάσει Κτηνιατρική Θεσσαλίας. Επέμεινα για να πετύχω το στόχο μου, με πολύ διάβασμα και τη βοήθεια του Θεού". Οπως λέει για την επιλογή της: "Μ' αρέσει η επιστήμη της Ιατρικής και η προσφορά στο συνάνθρωπο. Βέβαια, λόγω της κρίσης αναμένονται δυσκολίες αλλά ελπίζουμε να ξεπεραστούν με θέληση και αισιοδοξία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και αν δεν τα κατάφεραν να θυμούνται πως υπάρχει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία". 

Η Σταυρούλα Σπάλα θα σπουδάσει Ψυχολογία στην Αθήνα (Πάντειο). Ηταν η πρώτη της επιλογή κι αισθάνεται τεράστια ανακούφιση που πέτυχε το στόχο της. "Είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα εκεί που ήθελα. Με μεγάλη προσπάθεια κι επιμονή τα κατάφερα" λέει. 

Ο Βασίλης Λογιώτης θα φοιτήσει στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης. Επέλεξε τη σχολή αυτή γιατί πιστεύει πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οπως λέει, για να πετύχει κάποιος το στόχο του χρειάζονται θυσίες και μεγάλη αφοσίωση. Οσο για τη Θεσσαλονίκη, θα είναι μαζί με τον αδερφό του και μαζί με συγγενείς και φίλους σκοπεύει να περάσει όμορφα φοιτητικά χρόνια. 

Ο Ξενοφών Τσέκας εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στην Αθήνα που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Οπως λέει: "Μ' ενδιαφέρει ο τομέας της τεχνολογίας και των υπολογιστών και είναι η καλύτερη σχολή στον τομέα της". Για το μυστικό της επιτυχίας του εξηγεί: "Χρειάζεται πρόγραμμα και να μην πολυακούμε τι μας λένε οι άλλοι γιατί αν επηρεαστούμε θα χάσουμε".

 

2o Λύκειο Καλαμάτας

Η Αθανασία Αλεξοπούλου θα σπουδάσει στη Νομική Αθήνας, τη σχολή που είχε βάλει στόχο εξ αρχής. "Μετά από μια εξαντλητική χρονιά και πάρα πολύ διάβασμα τελικά δικαιωθήκαμε" επεσήμανε. Οπως λέει ακόμα: "Ξέρω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον, αλλά για την ώρα το μυαλό είναι στη φοιτητική ζωή". 

Ο Γιώργος Φιλανδριανός επίσης πέρασε στη σχολή της πρώτης του επιλογής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Αθήνας. "Μου άρεσε η σχολή, τη θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα και με μέλλον" λέει. Τα κατάφερε με "διάβασμα και ψυχραιμία". 

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Χριστίνα Βρεττού εισήχθη στην Ιατρική Αθήνας, που επίσης αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Οπως λέει: "Από μικρή μου άρεσε η Ιατρική και η προσφορά στο συνάνθρωπο". Θεωρεί πως η συγκεκριμένη σχολή είναι η καλύτερη, ενώ στην Αθήνα θα έχει κοντά της αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλους. Για την ώρα χαλαρώνει συγκεντρώνοντας δυνάμεις για τις σπουδές της.  

Η Αθηνά Παπαχρήστου πέρασε στη σχολή που είχε βάλει στόχο τα τελευταία χρόνια. Θα σπουδάσει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στην Αθήνα, που επιθυμούσε. 

Η Φωτεινή Σκορδιά αισθάνεται δικαιωμένη για την επιτυχία της στη σχολή της πρώτης της επιλογής, την Ιατρική Θεσσαλονίκης.

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Βασίλης Πανουσόπουλος πέρασε στην Ιατρική Αθηνών. Οπως εξηγεί: "Μ' αρέσει η Ιατρική, νομίζω ότι ανοίγονται αρκετοί ορίζοντες για το μέλλον". Την επιτυχία του την αποδίδει στο μεθοδικό διάβασμα. 

Ο Στυλιανός Τζανάκης είχε βάλει στόχο την Ιατρική Αθήνας και τα κατάφερε με αρκετό διάβασμα, με βοήθεια από το φροντιστήριο και το σχολείο και φυσικά με την ψυχολογική υποστήριξη από την οικογένειά του. Πάνω απ' όλα όμως η ψυχραιμία τον βοήθησε να αποδώσει όσο καλύτερα μπορούσε, αφού "οι γνώσεις είναι αρκετές αλλά θα πρέπει κάποιος να έχει την ψυχραιμία για να τις διαχειριστεί". 

Ο Αναστάσιος Τσίχλης θα σπουδάσει στη Νομική Αθήνας. Ηταν η πρώτη του επιλογή γιατί του αρέσουν οι προοπτικές του επαγγέλματος, όπως λέει. Τα κατάφερε με "διάβασμα, αρκετή υπομονή και πρόγραμμα, γιατί θέλει πρόγραμμα". Τώρα απολαμβάνει μονοήμερες εκδρομές και χαλαρώνει για να προετοιμαστεί στη συνέχεια για τις σπουδές. 

Η Ευγενία Καρβέλη πέρασε στην Ιατρική Αθήνας η οποία αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Και όπως παρατηρεί, η Μεσσηνία έχει "χτυπήσει" καλές σχολές. Οσον αφορά στο λόγο που την ώθησε να επιλέξει την Ιατρική, πιστεύει πως έχει να κάνει με το γεγονός πως θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους: "Η βοήθεια στο συνάνθρωπο είναι σημαντική" επισημαίνει κι εξηγεί πως αυτό ταιριάζει στην προσωπικότητά της. Οσο για το κλειδί της επιτυχίας της: "Μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η ψυχραιμία. Νομίζω ότι πέρα από το διάβασμα, που πρέπει να γίνεται με μέτρο, χρειάζεται ψυχραιμία". 

 

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Γιάννα Γαραντζιώτη θα σπουδάσειΨυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αισθάνεται ικανοποιημένη και δικαιωμένη για τους κόπους της. Οπως λέει, χρειάστηκε να θυσιάσει κάποιες από τις εξόδους της αλλά περίμενε πως είχε περάσει στη σχολή της πρώτης της επιλογής, γιατί είχε συγκεντρώσει πάνω από τον απαιτούμενο αριθμό μορίων. Επισημαίνει δε πως ήταν σημαντική η συμβολή της οικογένειας και των εκπαιδευτικών της "για την ψυχραιμία την οποία έπρεπε να έχω και τις γνώσεις που έπρεπε να πάρω και να διαχειριστώ". 

Η Μαρία Μουργή πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης και είναι πολύ ικανοποιημένη γιατί πέρα από τη Νομική που επεδίωκε, πιστεύει πως η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ωραία πόλη. Οπως λέει: "Ποτέ δε σκέφτηκα ν΄ ακολουθήσω κάτι άλλο. Χρειάστηκε όμως πολύ διάβασμα και πρόγραμμα". 

Η Ελενα Καργάκου πέρασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών: "Μου άρεσε σαν ιδέα από το γυμνάσιο και λαμβάνοντας υπόψη τις δεδομένες συνθήκες πιστεύω ότι θα έχω διεξόδους κι εδώ και στο εξωτερικό" παρατηρεί. Για να το πετύχει όμως χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα, αλλά βρήκε και  αρκετό ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και βόλτα με τους φίλους της.

Ο Χρήστος Σακκάς πέρασε στο Βόλο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Η σχολή είναι της πρώτης του επιλογής, μόνο που είχε προτάξει τις αντίστοιχες σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για το αντικείμενο των σπουδών του παρατηρεί: "Μ' ενδιαφέρει σαν αντικείμενο και φυσικά υπάρχει προοπτική για καλή επαγγελματική αποκατάσταση". Για την επιτυχία του σχολιάζει: "Ηταν αρκετά δύσκολο αλλά χρειάστηκε υπομονή, διάβασμα και στο λίγο ελεύθερο χρόνο μου προσπαθούσα να ξεκουραστώ, ενώ είχα περιορίσει σημαντικά τις εξόδους μου". 

 

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Προκόπης Μαμώλης πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, όπως είχε βάλει στόχο από μικρός. "Αμα βάλεις πρόγραμμα, κάνεις καμιά βόλτα για να ξεκουραστείς και στρωθείς στο διάβασμα, όλα γίνονται" είπε, τονίζοντας πως "αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία τα πράγματα και κοιτάμε μπροστά". 

Ο Θοδωρής Μουσελίνος πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ Πάτρας. Οπως λέει: "Από μικρή ηλικία με έχει μαγέψει αυτός ο τομέας και θέλω να μάθω πράγματα και να το κάνω επάγγελμα".

 

1ο Λύκειο Μεσσήνης 

Ο Χρήστος Χρόνης θα σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας. Οπως λέει: "Δεν το περίμενα να περάσω στην Ιατρική. Είμαι πολύ ευχαριστημένο από τα αποτελέσματα. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη πτώση των βάσεων. Χρειάστηκε όμως συστηματικό διάβασμα, που είναι το κλειδί της επιτυχίας και προσήλωση στο στόχο". Επέλεξε την Ιατρική γιατί "είναι μια επιστήμη που έχει άμεση σχέση με τον άνθρωπο και θέλω να προσφέρω στο συνάνθρωπο". Επεσήμανε δε πως "κοιτάμε το παρόν και φυσικά πρέπει να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μου και όλους τους αφανείς ήρωες που συμμετείχαν στην προσπάθειά μου για να πετύχω το στόχο μου". 

Ο Γιώργος Σαραντόπουλος επίσης θα σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας. Οι Ιατρικές Σχολές ήταν η βασική του επιλογή και η Πάτρα πιστεύει πως είναι μια χαρά πόλη, κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας του και φυσικά θα είναι μαζί με αρκετούς συμμαθητές, φίλους και συγγενείς του. Οσο για το κλειδί της επιτυχίας του: "Είναι να μην το βάζει κάποιος κάτω σε στιγμές απογοήτευσης. Να βρει κάτι που αγαπά και από το οποίο αντλεί δύναμη για να συνεχίσει". 

Ο Βασίλης Προζυμάς θα σπουδάσει στη Νομική Αθήνας. "Μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον από τη μικρή ηλικία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Είναι δύσκολα αλλά πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία" παρατηρεί. 

Η Βασιλική Τσιπιανίτη πέρασε στην Οδοντιατρική Αθήνας και είναι πάρα πολύ χαρούμενη. Θα σπουδάζει στην ίδια πόλη με την αδερφή της πάνω σε ένα αντικείμενο που της αρέσει πολύ. Τα κατάφερε "με πολύ διάβασμα, κόπο και αγωνία και συμπαράσταση από τους γονείς". 

Ο Σπύρος Μουσελίνος εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Αθήνας και ήταν βέβαιος πως έχει περάσει στη συγκεκριμένη σχολή, με αποτέλεσμα να είναι ήδη έτοιμος για τη νέα αρχή που κάνει στη ζωή του. Θεωρεί πως το αντικείμενο που θα σπουδάσει αφορά στο επάγγελμα του μέλλοντος: "Το μέλλον κρύβεται στους υπολογιστές, ήθελα να ασχοληθώ και είχα την κλίση". 

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

H Αθηνά Νικολοπούλου θα σπουδάσει Νομική στην Κομοτηνή, που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Οπως λέει: "Είμαι χαρούμενη, μ' αρέσει ο κλάδος και νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για επαγγελματική αποκατάσταση".

Ο Σωτήρης Κοτταρίδης πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην πρώτη του επιλογή. Πιστεύει ότι μέσω του πτυχίου του Πολυτεχνείου ανοίγονται πολλές πόρτες για το μέλλον και βρίσκει τη σχολή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αν και τον είχε τραβήξει και ο κλάδος των Μαθηματικών. Στην Αθήνα θα είναι παρέα με φίλους και γνωστούς και πιστεύει πως με καλή παρέα θα γίνουν πιο όμορφα τα χρόνια των σπουδών. 

Η Φωτεινή Καλλικούνη πέρασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας. Οπως λέει: "Είμαι ευτυχισμένη, γιατί πέρασα στη σχολή που ονειρευόμουνα, στην Αρχιτεκτονική. Ευχαριστώ πολύ τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και τους καθηγητές του, που με στήριξαν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια".

Ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος  εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων. Οπως δήλωσε: "Ηταν δύσκολη χρονιά για μένα φέτος. Ευτυχώς πέρασα στην σχολή της πρώτης μου προτίμησης, που είναι η Ιατρική. Ξέρω ότι είναι μακρύς ο δρόμος που με περιμένει, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου να τα καταφέρω. Είμαι τυχερός, που φοίτησα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές, καθώς και τον κ. Μπουγά, που με στήριξαν".

Ο Αλέξανδρος Αλεβιζόπουλος θα σπουδάσει στη Νομική Αθήνας: "Ηταν χρονιά με πολύ διάβασμα. Ωστόσο και με τη βοήθεια του σχολείου, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, πέτυχα το στόχο μου, που ήταν η Νομική. Είμαι χαρούμενος για την έναρξη της φοιτητικής μου ζωής".