Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 13:00

Διημερίδα του 4ου Λυκείου Καλαμάτας με την πρεσβεία των ΗΠΑ

Γράφτηκε από την
Διημερίδα του 4ου Λυκείου Καλαμάτας με την πρεσβεία των ΗΠΑ

Διημερίδα με θέμα την επίδραση του Covid-19 στην ψυχοπνευματική υγεία του μαθητικού πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Καλαμάτα, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σε συνεργασία με το 4ο Λύκειο της πόλης και το Μορφωτικό Τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Σε εκδήλωση στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Rex, συμμετείχαν ως ομιλητές η Μάντι Μάνινγκ εκπαιδευτικός της χρονιάς 2018 στις ΗΠΑ, που αναφέρθηκε στην επίδραση του Covid-19 στην ψυχική υγεία και στα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών στις ΗΠΑ και η Βασιλική Μάλαμα, που εστίασε στην επιρροή του Covid-19 στις συνθήκες ζωής και στη μάθηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, που παρουσίασε τα αποτελέσματα εκπαιδευτικής έρευνας, που διενήργησε σε συνεργασία με το Λύκειο Αρφαρών και το 4ο Γυμνάσιο της πόλης, με θέμα τις επιπτώσεις της τηλεκπαίδευσης και του Covid στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ομιλητές τους εκπαιδευτικούς Χριστίνα Μάγκλαρη, Νικόλαο Παπαθωμόπουλο (4ο Λύκειο) και Βασίλειο Μπαζάνη (Λύκειο Αρφαρών).

Την επόμενη μέρα η κ. Μάνινγκ είχε συνομιλία για τα ίδια θέματα με ομάδα μαθητών του 4ου Λυκείου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας η Αγγελική Αναγνωστοπούλου, σύμβουλος εκπαίδευσης καθηγητών αγγλικής γλώσσας, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την υπεύθυνή του Μαρκέλλα Καράγιωργα, συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού στο 4ο Λύκειο. Στη συζήτηση αυτή η κ. Καράγιωργα παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς της πόλης τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ σχολείων και του Μορφωτικού Τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, μέσα από μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος των ΗΠΑ και αποκόμισαν χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από τη σύγκρισή του με το δικό μας.


NEWSLETTER