Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 15:45

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Στόχος της εκδήλωσης, κατά τον δήμο, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητριών/των με κεντρικό άξονα το φαινόμενο της έμφυλης βίας (ορισμός, είδη και παράγοντες βίας, τρόποι αντιμετώπισης, κλπ.). Στη συνέχεια τα στελέχη (κοινωνική ανθρωπολόγος και κοινωνική λειτουργός) αναφέρθηκαν στον σκοπό και τις υπηρεσίες που το Κέντρο παρέχει αδιάκοπα από το 2013 σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

Παράλληλα, κατέδειξαν τρόπους διαχείρισης και προστασίας συνολικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις που τέθηκαν στα στελέχη από μαθήτριες/τές και από καθηγήτριες/τές.

Σε ευχαριστήρια επιστολή της προς το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών η διευθύντρια του σχολείου Γεωργίας Γάλλου, αναφέρει: “Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη του Κέντρου που συνέλαβαν στην ενημέρωση, την κ. Μιχαλοπούλου που επικοινωνήσαμε για τα διαδικαστικά, την κ. Κατσίποδα και την κ. Στρατάκου που παραβρέθηκαν στο σχολείο μας. Η συνάντηση ήταν μεστή από πληροφορίες, που ήταν απαραίτητες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε αυτή, καθηγητών και μαθητών, υπήρξαν απορίες και ερωτήματα από τους εκπαιδευόμενους που απαντήθηκαν”.