Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 21:31

Μεσσηνία: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου από 4 νηπιαγωγεία

Μεσσηνία: Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου από 4 νηπιαγωγεία

Συνεργατική δράση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου πραγματοποίησαν 4 νηπιαγωγεία της Μεσσηνίας σε συνεργασία με το παράρτημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού etwinning έργου στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 5 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Εσθονία) 4 Νηπιαγωγεία της Μεσσηνίας, το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, το Νηπιαγωγείο Διαβολιτσιου και το Νηπιαγωγείο Μελιγαλά σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Τριφυλίας πραγματοποίησαν συνεργατική δράση με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.
Περίπου 80 μαθητές βρέθηκαν στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης και έζησαν μια μοναδική εμπειρία παίζοντας παιχνίδια κρυμμένων αριθμό-θησαυρών, δημιουργώντας αριθμό-σελιδοδείκτες με ανακυκλώσιμα υλικά, απολαμβάνοντας την αφήγηση παραμυθιού, παρακολουθώντας animation, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας στο χώρο της βιβλιοθήκης.
Στη δράση αυτή πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύνδεση και με τα υπόλοιπα σχολεία συνεργάτες του έργου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην οποία οι μαθητές αντάλλαξαν χαιρετισμούς και με μεγάλο ενθουσιασμό μοιράστηκαν την εμπειρία αυτής της τόσο ξεχωριστής εκδήλωσης.
Τον Απρίλιο το έργο με τίτλο "Number Hunters-Οι κυνηγοί των αριθμών" με ιδρύτρια την εκπαιδευτικο από την Τουρκία Filiz Ornek ολοκληρώνει τις δράσεις του και προσδοκά πλέον την αναγνώριση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.