Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023 20:21

2ο Φοιτητικό Συνέδριo για την εταιρική διακυβέρνηση

Γράφτηκε από την

 

2ο Φοιτητικό Συνέδριo με τίτλο: «Ο ρόλος του εσωτερικού ελέγχου και η αξία της εταιρικής διακυβέρνησης, ως στοιχεία ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων» θα διοργανωθεί στις 7 και 8 Ιουνίου από το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον Αντικάλαμο. Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 11 π.μ..

 

Στόχοι του συνεδρίου είναι:

1)        Η παρουσίαση επιστημονικών εργασιών νέων ερευνητών και φοιτητών όλων των βαθμίδων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες),

2)        Η παροχή ομιλιών από προσκεκλημένους ομιλητές και ακαδημαϊκούς ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, ελεγκτικής, εταιρικής διακυβέρνησης και διασύνδεσης του πανεπιστημίου με ξένα πανεπιστήμια,

3)        Η παροχή ομιλιών από προσκεκλημένα στελέχη εταιρειών και κοινωνικών φορέων σε θέματα επιχειρηματικότητας, ESG, εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης,

4)        Η διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και η γνωριμία τους με εταιρείεςπου δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, στα πλαίσια της ΗμέραςΚαριέρας.

5)        Η διοργάνωση σεμιναρίων από το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης με αντικείμενο την ανάπτυξη των softskills και τη διαμόρφωση της επαγγελματικής εικόνας των φοιτητών.

6)        Η διοργάνωση business και investmentgames από στελέχη εταιρειών και καθηγητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπου οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, να αναπτύξουν soft και hardskills, αναγκαία για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου, θα δοθούν βραβεία στου φοιτητές που θα επιτύχουν τις καλύτερες επιδόσεις στα businessκαι investmentgames.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στοsiteτου Φοιτητικού Συνεδρίου (https://fs.accfin.uop.gr/).