Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 17:29

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Υψηλές επιδόσεις και χαμόγελα για μαθητές από τη Μεσσηνία

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Υψηλές επιδόσεις και χαμόγελα για μαθητές από τη Μεσσηνία

Ρεπορτάζ: Τάσος Ανδρικόπουλος, Κώστας Μπούρας

Τέλος έλαβε χθες το μεσημέρι η αγωνία των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους. Αρκετοί απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας κατάφεραν πολύ καλές βαθμολογίες, όντας πλέον έτοιμοι να απολαύσουν το πιο ανέμελο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι κόποι τους και τα ξενύχτια για διάβασμα ανταμείφθηκαν μέσα από το πρόγραμμα τους, και τώρα ξεκινά μία περίοδος με νέα όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το ότι δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τους καθηγητές τους για τη βοήθεια που τους παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και τους γονείς τους για τη στήριξη.

1ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με 17.825 μόρια ο Ιωάννης Ηλιόπουλος επιθυμεί να εισαχθεί στη Νομική της Θεσσαλονίκης ή της Κομοτηνής. Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα του, μολονότι πέρυσι πέτυχε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, σχολή που όπως είπε δεν τον είχε “προσελκύσει”, αναλύοντας την επαγγελματική αποκατάσταση που θα είχε τελειώνοντας την. «Λόγω του γεγονότος πως ο πατέρας μου είναι δικηγόρος ήταν μια ακόμα αφορμή για να δώσω εκ νέου φέτος και να περάσω στην εν λόγω σχολή» συμπλήρωσε, λέγοντας πως η χρονιά ήταν πιο εύκολη δίχως παρουσία στο σχολείο, γνωρίζοντας την ύλη, ενώ παρατήρησε πως και η σχετική εμπειρία ήταν αυτή που τον βοήθησε στο να γράψει καλά, χαρακτηρίζοντας πιο απαιτητική τη Εκθεση εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα μαθήματα. «Πλέον, ίσως επιστρέψω στο ποδόσφαιρο που είχα αφήσει στην άκρη για δύο χρόνια λόγω διαβάσματος» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τις ευχαριστίες του προς τους καθηγητές και την οικογένεια του για αυτή την πορεία.

Ο Κώστας Γιάνναρης με 17.725 μόρια φιλοδοξεί να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Δίνοντας εξετάσεις για δεύτερη φορά φέτος, ο ίδιος χαρακτήρισε τη χρονιά πιο εύκολη δίχως τις διδακτικές ώρες του σχολείου. «Σίγουρα έλειψαν φέτος οι παρέες με τους συμμαθητές μου, ωστόσο με περισσότερο ελεύθερο χρόνο έπιασα μια καλή βαθμολογία. Παράλληλα, έχοντας τη σχετική εμπειρία διόρθωσα πράγματα σε σχέση με πέρυσι, δείγμα πως κάθε μαθητής δεν πρέπει να απογοητεύεται μετά από κάποιο μη επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση μου πέρυσι πέρασα στο Οικονομικό της Αθήνας, δίνοντας εκ νέου εξετάσεις» σημείωσε, τονίζοντας πως δεν άφησε κάποιες από τις ασχολίες του στην άκρη κατά τη σχολική χρονιά, με το σκεπτικό πως όλα τα προλαβαίνει κάποιος αν έχει ένα συστηματικό πρόγραμμα. «Για την πορεία μου αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου» κατέληξε.

2ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, συγκέντρωσε 18.730 μόρια, βαθμολογία που του επιτρέπει να αισιοδοξεί πως θα περάσει στη σχολή προτίμησης του, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα. Ο ίδιος, έκανε λόγο για μια χαλαρή χρονιά, υλοποιώντας το πρόγραμμα του μέσα από συστηματικό διάβασμα. «Ενώ στην αρχή νόμιζα πως δεν θα βγαίνω πολύ, τελικά δεν στερήθηκα τις εξόδους μου» πληροφόρησε, αναφέροντας πως ο μόνος του ενδοιασμός σχετικά με τις βαθμολογίες ήταν το μάθημα της Εκθεσης. «Ευχαριστώ τους καθηγητές του σχολείου για την προσπάθεια που έκαναν να βοηθήσουν όλα τα παιδιά. Τους καθηγητές με τους οποίους συνεργάστηκα είτε στο φροντιστήριο είτε στα ιδιαίτερα. Και φυσικά την οικογένεια και τους φίλους μου για την συμπαράσταση και την εμψύχωση» είπε.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.500 μόρια, η Τατιάνα Μερκούρη σκοπεύει να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής και ως δεύτερη τη Σχολή Ικάρων (Μηχανικοί). Η ίδια, παρατήρησε πως η χρονιά κύλησε με αρκετές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να στερηθεί αρκετά πράγματα, ωστόσο, όπως είπε, με ένα πρόγραμμα όλα επιτυγχάνονται. «Αναλύοντας τα μαθήματα των Πανελλαδικών η Χημεία και η Εκθεση νομίζω πως με δυσκόλεψαν σε ένα βαθμό» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως πλέον θα ήθελε να ασχοληθεί εκ νέου με τη γυμναστική. «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την όλη πορεία μου και όλους μου τους καθηγητές της τελευταίας τάξης σε σχολείο και φροντιστήριο» σχολίασε.

4ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Δέσποινα - Μαρία Χειλά, γνωστοποίησε πως με τα 19.000 μόρια μέσο όρο που συγκέντρωσε έχει την επιθυμία να εισαχθεί στη Σχολή Ιατρικής της Αθήνας. «Με τη σχολική χρονιά να έχει περάσει πλέον στην ιστορία, μπορώ να πω πως με δυσκόλεψε, όμως προσπάθησα αρκετά και κατάφερα τους στόχους μου. Νομίζω πως το πρόγραμμα μέσα στη χρονιά ήταν αυτό που με βοήθησε ώστε να ανταπεξέλθω» συμπλήρωσε, λέγοντας πως η Φυσική ήταν το μάθημα που της έβαλε δύσκολα στις τελικές εξετάσεις. Η ίδια πρόσθεσε πως ίσως ασχοληθεί και πάλι με το βόλεϊ το καλοκαίρι, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές και την οικογένεια της για τη στήριξη που είχε.

Η Εβίτα Πετρίδου με 18.825 μόρια προσανατολίζεται να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή κάποια από τις σχολές Νομικής. Η ίδια χαρακτήρισε ομαλή τη χρονιά που πέρασε, δίχως άγχος, ενώ όπως δήλωσε, δεν την δυσκόλεψε ιδιαίτερα κάποιο μάθημα των Πανελλαδικών. «Με περισσότερο ελεύθερο χρόνο πλέον, θα ήθελα να επιστρέψω στη μουσική και την τέχνη ευρύτερα, συνεχίζοντας τις σπουδές μου στα μουσικά όργανα, και ειδικότερα στο φλάουτο και στο πιάνο» υπογράμμισε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στήριξε όσο κανείς άλλος, τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και στο σχολείο και γενικά όσους με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς» πρόσθεσε.

Η Γεωργία Κουκή σκοπεύει να δηλώσει ως πρώτη επιλογή της το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο ΕΚΠΑ, στόχος υλοποιήσιμος ύστερα από τη βαθμολογία των 18.600 μορίων που κατάφερε να συγκεντρώσει. «Αντικειμενικά ήταν μια δύσκολη χρονιά, αντιμετωπίζοντας κάποιες ψυχολογικές μεταβολές κατά τη διάρκεια της, ωστόσο το τέλος με δικαίωσε σε γενικές γραμμές, αν και πιστεύω πως θα μπορούσα να τα είχα πάει ακόμα καλύτερα» σχολίασε, εκτιμώντας πως τα θέματα των Πανελλαδικών δεν ήταν τόσο δύσκολα, παίζοντας όπως είπε σημαντικό ρόλο η ψυχολογία της στιγμής. «Εχοντας περισσότερο χρόνο από εδώ και πέρα ξεκίνησα γυμναστήριο, ενώ τα μπάνια και οι βόλτες με τους φίλους μου είναι κάτι που θέλω να χαρώ εν μέσω διακοπών» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου, όπως επίσης και τους γονείς της για τους οποίους δήλωσε πως χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να φτάσει μέχρι εδώ.

Ο Βασίλης Χειλάς, αδερφός της Δέσποινας, με 18.180 μόρια θα ήθελε να εισαχθεί στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχετικά με τη σχολική χρονιά, είπε πως δεν ήταν εύκολη, ωστόσο όπως σημείωσε με σωστό πρόγραμμα και συστηματικό διάβασμα ο στόχος του εκπληρώθηκε. «Αν εξαιρέσω την Εκθεση, στα υπόλοιπα μαθήματα των Πανελλαδικών έγραψα θεωρώ καλά» συνέχισε, προσθέτοντας πως το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που θα τον ενδιέφερε να συνδεθεί εκ νέου μαζί του. «Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για αυτή την πορεία, και εν συνεχεία τους καθηγητές μου» υπογράμμισε.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.080 μόρια ο Περικλής Μαγκαφάς επιθυμεί να δηλώσει τη Νομική της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, στόχος που φαντάζει εφικτός, σε σχέση με τις περσινές βάσεις. «Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δεν συνάντησα δυσκολίες. Τηρώντας ένα βασικό πρόγραμμα δεν στερήθηκα τις εξόδους μου, καθώς θεωρώ πως είναι βασικές ώστε να ξεχνιέται ένας μαθητής, δεδομένου πως δίνει έναν αγώνα. Πιστεύω έτσι πως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο παρουσιάζονται τουλάχιστον για την τελευταία τάξη του Λυκείου» παρατήρησε, πληροφορώντας πως δεν υπήρξε κάποιο μάθημα που να τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα. «Λόγω του διαβάσματος είχα αφήσει εκτός προγράμματος το γυμναστήριο και το μπάσκετ, όμως πλέον θέλω να επιστρέψω και στα δύο δυναμικά, απολαμβάνοντας παράλληλα την ξεκούραση του καλοκαιριού» επισήμανε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ανθρώπους ήταν δίπλα μου σε αυτή την πορεία, τους φίλους, την οικογένεια μου καθώς και τους καθηγητές στο σχολείο που ήταν εξαιρετικοί και με βοήθησαν» διευκρίνισε.

Με 18.035 μόρια η Ευγενία Κυριακοπούλου έχει σκοπό να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, στόχος που όπως είπε μπορεί να μην είναι εφικτός, εφόσον ανέβουν οι βάσεις. Αν δεν τα καταφέρει, θα δηλώσει το Οικονομικό (ΣΣΑΣ). «Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχα άγχος, αλλά δεν μπορώ να πω πως τήρησα κάποιο πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές του φροντιστηρίου και του σχολείου μου, χωρίς να διαβάζω συστηματικά» επισήμανε, παρατηρώντας πως η Εκθεση τη δυσκόλεψε περισσότερο. «Μετά από αυτή την απαιτητική χρονιά, ξεκίνησα γυμναστήριο μαζί με τις φίλες μου, ενώ θα ήθελα να κάνω διακοπές σε κάποιο νησί, συνδυάζοντας βόλτες και μπάνια» δήλωσε, τονίζοντας πως θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς της που τη στήριξαν στο μέγιστο βαθμό, τους φίλους της καθώς και όλους της τους καθηγητές.

Η Κατερίνα Πολυδωροπούλου με 18.018 μόρια τείνει να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα, και ως δεύτερη το αντίστοιχο της Πάτρας. «Η σχολική χρονιά ήταν πιεστική σε κάποια της σημεία, ωστόσο με ένα σωστό πρόγραμμα προλάβαινα να φέρω τις υποχρεώσεις μου εις πέρας, δίχως να στερηθώ τις βόλτες μου σε εβδομαδιαία βάση» δήλωσε, αναφέροντας πως τα Μαθηματικά ήταν το μάθημα των Πανελλαδικών που τη δυσκόλεψε. «Στο πλαίσιο των χόμπι, μέχρι τα Χριστούγεννα έκανα χορό, κάτι που θα ήθελα να συνεχίσω» συμπλήρωσε, λέγοντας πως θα ήθελε να ευχαριστήσει τους καθηγητές της που την βοήθησαν πολύ, αλλά και την οικογένεια της.

5o ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με 18.020 μόρια ο Βασίλης Δάλλας θα ήθελε να εισαχθεί στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. «Θεωρώ πως δεν ήταν μια εύκολη χρονιά κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση. Κάθε άτομο βιώνει την κατάσταση αυτή διαφορετικά, γι’ αυτό άλλοι προσαρμόζονται σε ένα πρόγραμμα και άλλοι όχι» υποστήριξε, κάνοντας λόγο για ένα δίκοπο μαχαίρι σχετικά με την Εκθεση. «Από εδώ και περά θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με το σινεμά καθώς μου αρέσει πολύ να βλέπω ταινίες. Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να πηγαίνω σε προβολές στη Γ’ Λυκείου όμως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία» συνέχισε, σημειώνοντας πως θέλει να ευχαριστήσει τον καθηγητή του στο φροντιστήριο και όλους τους καθηγητές στο σχολείο για την προσπάθεια που έκαναν, όπως και την οικογένεια του για τη στήριξη.

Η Σταυρούλα Σεϊντή επιθυμεί να εισαχθεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, έχοντας συγκεντρώσει 16.500 μόρια, βαθμολογία που την κατατάσσει με μεγάλες πιθανότητες στην πρώτη της επιλογή. Η ίδια, αναφορικά με τη χρονιά παρατήρησε πως η ύλη της Χημείας ήταν μεγάλη, δυσκολεύοντας την κατ’ επέκταση στις Πανελλαδικές. Πλέον, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ήθελε όπως είπε να ανακαλύψει νέα βιβλία και να διαβάσει έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την νονά μου και τον νονό μου και την φίλη μου την Ευαγγελία που πίστεψαν σε εμένα όλη την χρονιά» συμπλήρωσε.

6ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Αλέξανδρος Καρλής συγκέντρωσε 15.425 μόρια, βαθμολογία που τον άφησε ικανοποιημένο, καθώς μπορεί να του εξασφαλίσει την είσοδο στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών ή στο αντίστοιχο της Κρήτης. «Η φετινή σχολική χρονιά ήταν σαφώς πιο δύσκολη από τις υπόλοιπες, μιας και έπρεπε να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο για διάβασμα, στερούμενοι κάποιες φορές εξόδους και βόλτες» παρατήρησε, κάνοντας λόγο για ένα “ωφέλιμο χάσιμο χρόνου” δεδομένου πως η εν λόγω χρονιά ήταν ίσως η πιο σημαντική για το μέλλον. «Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου» πρόσθεσε.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Μαρία - Μαργαρίτα Τσίτουρα με 18.700 μόρια μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για την εισαγωγή της στη Νομική Σχολή Αθηνών, εφόσον δεν αλλάξουν υπερβολικά οι περσινές βάσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει τη σχολική χρονιά, η ίδια ανέφερε πως η διαχείριση του άγχους ήταν επιτυχής, καθώς είχε μάθει να διαβάζει από τα πρώτα της σχολικά χρόνια με αποτέλεσμα να μην έχει κενά. «Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κυλήσει ομαλά και δίχως στερήσεις» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η μουσική τη βοήθησε ώστε να χαλαρώνει παίζοντας πιάνο, χωρίς να επιβαρύνει το πρόγραμμα της. «Πλέον, θα συνεχίσω την ενασχόληση μου με το πιάνο» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας όπως είπε πρωτίστως την οικογένεια της για τη στήριξη που της παρείχε. «Ακόμα θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου που με την απεριόριστη βοήθεια και την εμπιστοσύνη τους με έδωσαν τη δύναμη να ανταπεξέλθω» σημείωσε.

ΓΕΛ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ιωάννης Ντούνος: «Έγραψα 19.180 μόρια , θέλω να περάσω στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Η σχολή αυτή μου άρεσε , γιατί θεωρώ ότι το μέλλον σε ότι αφορά την τεχνολογία , η τεχνητή νοημοσύνη , βρίσκεται στον τομέα αυτό. Θεωρώ ότι με πρόγραμμα και συστηματική μελέτη δεν ήταν κάτι δύσκολο. Αρκεί να έχει πειθαρχία και λες ότι τώρα διαβάζουμε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθητικής μου ζωής διάβαζα , ωστόσο από τη πρώτη Λυκείου άρχισα να διαβάζω εντατικά και αποκορύφωμα υπήρξε η 3η Λυκείου τα έδωσα όλα ήταν η τελική ευθεία μέχρι τη σημερινή μέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα. Αισθάνομαι δικαιωμένος , τα αποτελέσματα μιλάνε , ωστόσο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Τατιάνα Κυριακίδη: «Είμαι στη θεωρητική , ο μέγιστος αριθμός μορίων είναι 18.120   και θέλω να περάσω στη σχολή της Ψυχολογίας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Επέλεξα αυτή τη σχολή γιατί πάντα με ενδιέφερε η ψυχολογία. Μου αρέσει πάρα πολύ να μιλάω με ανθρώπους και να προσπαθώ να δώσω λύσεις στα προβλήματά τους και χαίρομαι πάρα πολύ που κατόρθωσα να περάσω. Ήταν δύσκολη διαδικασία και χρονοβόρα αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

Αντόνιο Ντοκσάνι: «Συγκέντρωσα 16.490 μόρια και θέλω να περάσω στο Χημικό ή Γεωπονικό. Αυτά μου αρέσουν. Έδωσα δεύτερη χρονιά, σχετικά καλά τα πήγα. Ήταν μέτριας δυσκολίας αλλά χρειάστηκε λίγη προσπάθεια η αλήθεια να λέγεται».

Χριστίνα Κορωναίου: «Έγραψα 16.340 μόρια και θέλω να περάσω Φυσική στην Αθήνα γιατί θέλω να διαλέξω την Αστροφυσική και η Φυσική είναι η κατάλληλη Σχολή. Αστροφυσική γιατί ασχολήθηκα λίγο με το νυχτερινό ουρανό και μου άρεσε αρκετά γιατί καταλαβαίνω πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος και πόσο ασήμαντοι είμαστε εμείς»

ΓΕΛ KΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Διονυσία – Δέσποινα Μελά: «Συγκέντρωσα 18.540 μόρια, σκοπεύω να ακολουθήσω κάποια από τις στρατιωτικές σχολές, δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια, έχω περάσει τα αθλήματα και λογικά, θα πάω ή εκεί ή στη απλή νομική Αθηνών, ή  νομικών συμβούλων ή κάποια από τα άλλα τρία Σώματα, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική. Μου  αρέσει η πειθαρχία που έχει στο στράτευμα και γενικά αυτός ο τρόπος ζωής».

Δήμητρα Μπαμπαρούτση: «Συγκέντρωσα ανώτερο αριθμό μορίων 18.519, στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο. Με ενδιαφέρουν κάποιες Πολυτεχνικές Σχολές, θα το μελετήσω καλύτερα αυτές τις μέρες. Μου αρέσουν πολύ τα μαθήματα αυτά και τα επαγγέλματα. Οι εξετάσεις ήταν απαιτητικές αλλά άμα είχες διαβάσει έγραφες και πολύ καλά».

Σωκράτης Γκόγκας: «Συγκέντρωσα μέγιστο όρο 17.979 μόρια. Θέλω να περάσω Πολιτικός Μηχανικός και αυτό είναι ένα επάγγελμα που με ενδιαφέρει καθώς μου αρέσει να κατασκευάζω και να δημιουργώ. Πιστεύω, με βάση της περυσινές βάσεις, την πιάνω άνετα».

ΓΕΛ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Μαρία Όλγα Γιαννάκη με 19.125 μόρια:  «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, κυρίως επειδή δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Ελπίζω στο μέλλον να έχω κάνει σωστές επιλογές και να είμαι ευτυχισμένη. Προς το παρόν έχω πολλές σχολές στο μυαλό μου , δεν έχω καταλήξει ακόμη σε κάποια συγκεκριμένη. Οι εξετάσεις δεν ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου , μπόρεσα όμως να αντιμετωπίσω το στρες και το άγχος».


Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Αν κάποιος γονέας, απόφοιτος ή εκπαιδευτικός θέλει να συμπεριληφθεί η επιτυχία δικού του επιτυχόντα στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε” στο elefklm@gmail.com ή να καλέσει στο 6979047976.