Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 22:19

Οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Πειραματικό - 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

Οι απαραίτητες παρεμβάσεις  στο Πειραματικό - 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

 

Τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες στο κτήριο του Πειραματικού -10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας εν όψει της νέας σχολικής περιόδου επισημαίνει ο διευθυντής του Γιάννης Χριστόπουλος, με έγγραφο του στο Δήμο Καλαμάτας, την Διεύθυνση Τεχνικοών Υπηρεσιών ρτου Δήμου, την Σχολική Επιτροπή Μ.Π.Ε.. την διεύθυνση Π.Ε.Ν. Μεσσηνίας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα 7 σημεία που απαιτούν απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως αναφέρονται στην επιστολή, είναι:

1. Βάψιμο στο εσωτερικό των αιθουσών.

Έχουν συμπληρωθεί 8 χρόνια από τη λειτουργία του σχολείου για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών απαιτείται το φρεσκάρισμα των αιθουσών. Ας σημειωθεί πως τα τμήματα είναι πολυπληθή (25 μαθητές ανα τμήμα)

2.Λειτουργία συστήματος πυρασφάλειας

Τα συστήματα πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και συναγερμού είναι εκτός λειτουργίας από την έναρξη λειτουργίας του σχολείου. Απαιτείται η άμεση επιδιόρθωση και λειτουργία τους. Άμεση ανάγκη να γίνει επιδιόρθωση των εσωτερικών πορτών πυρασφάλειας στους ορόφους.

3. Επισκευή – λειτουργία ανελκυστήρα

Από τις αρχές του έτους δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας του διώροφου κτηρίου με τις όποιες συνέπειες στην λειτουργία του σχολείου ,παρα τις επανειλημμένες οχλήσεις η κατάσταση παραμένει ίδια!!

4. Λειτουργία – σύνδεση με φωτοβολταϊκά

Στην ταράτσα του κτιρίου τοποθετήθηκαν από το Δήμο φωτοβολταικά η ανάγκη έγκαιρης σύνδεσης, μέσα στο καλοκαίρι είναι αυτονόητη .

5. Γήπεδο μπάσκετ

Η κακή ποιότητα κατασκευής του δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ είναι εμφανής η αποκατάσταση είναι απαραίτητη.

6. Επισκευή – συντήρηση πέργκολας

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πριν από χρόνια έγινε κατασκευάστηκε πέργκολα στο προαύλιο του σχολείου προκειμένου να προστατεύονται οι μαθητές από τον ήλιο, η ανάγκη συντήρησής της είναι απαραίτητη.

7. Στεγανοποίηση Υαλότουβλων

Η τοποθέτηση υαλότουβλων στο δάπεδο στο σκεπασμένο ισόγειο δημιουργεί κινδύνους, συχνά σπάζουν και κινδυνεύουν οι μαθητές, γλιστρούν, εισέρχεται νερό στο υπόγειο, προκειμένου να αποφύγουμε τραυματισμούς μαθητών απαιτείται παρέμβαση.

Η αντιμετώπιση των παραπάνω 7 σημείων καθιστά το σχολείο λειτουργικό και ασφαλές και ταυτόχρονα δεν ακυρώνει το ποσό τω 2,5 περίπου εκατομμυρίων euro που διατέθηκαν για την ανέγερση του. Αλλιώς η δέσμευση για στήριξη των Πειραματικών Σχολείων θα αποτελεί υποκρισία”.

Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι “’έχουμε επίγνωση πως οι δυσκολίες ενός τέτοιου φιλόδοξου στόχου απαιτούν μεγάλη προσπάθεια, συνεργασία και συμπαράσταση όλων και του Δήμου Καλαμάτας. Ο δήμος, με δήλωση του δημάρχου στάθηκε αρωγός στον χαρακτηρισμό του σχολείου ως Πειραματικού ευελπιστούμε πως και τώρα στην διάρκεια της θερινής περιόδου θα προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις που απαιτούνται για να μπορέσει να ανταποκριθεί το σχολείο στο ρόλο του”.