Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 12:45

Πρωτιά για το 6ο Λύκειο Καλαμάτας σε διαγωνισμό του Ευρωκοινοβουλίου

Πρωτιά για το 6ο Λύκειο Καλαμάτας σε διαγωνισμό του Ευρωκοινοβουλίου

Πρώτο σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου κατατάχθηκε το 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, βάση της αξιολόγησης του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

H έκθεση αξιολόγησης των δράσεων των σχολείων έγινε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. «Τιμητικά διπλώματα στα σχολεία και τους "πρέσβεις" είναι υπό ετοιμασία. Τελετές αναγόρευσης/απονομής διπλωμάτων μπορούν να οργανωθούν στα σχολεία από τα ίδια τα σχολεία, είτε μεμονωμένα είτε οργανώνοντας κοινές τελετές, ενδεχομένως με τη συμβολή των κατά τόπων EDICs.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, το Γραφείο ενδέχεται να οργανώσει σχετική τελετή στην Αθήνα ή/και σε άλλες πόλεις. Όπως ήδη έχει κοινοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, τα επιτυχόντα σχολεία τα οποία είναι στο Πρόγραμμα για λιγότερα από τρία συνεχόμενα έτη θα έχουν εγγυημένη θέση για τη χρονιά 2023-24, αλλά θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου» τονίζεται από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία σε εθελοντική βάση σε Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά ιδιαίτερα σε μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου. Σκοπός του Προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.