Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 18:42

Συμπόσιο Πανεπιστημίου για Κυκλική Οικονομία

Συμπόσιο Πανεπιστημίου για Κυκλική Οικονομία

 

«Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία» ήταν το θέμα του 2ου Συμποσίου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Ειδίκευσης στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική» και «Ειδίκευσης στη Διοίκηση και στον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό για Στελέχη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

Το Συμπόσιο θα διεξήχθη την Τρίτη στο κεντρικό αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον κόμβο Αντικαλάμου.

Στόχος του συμποσίου ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές “η ανάδειξη των προοπτικών των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας στο σύγχρονο οικονομικό-κοινωνικό περιβάλλον, όπου η υιοθέτηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας θεωρούνται βαρύνουσας σημασίας.

Ως ομιλητές συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Μακεδονίας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, καθώς επίσης και στελέχη εταιρειών.

Το Συμπόσιο απευθυνόταν τόσο στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όσο και σε επιχειρηματίες και πολίτες της Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα της Μεσσηνίας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Κατσής, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ενώ τον Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας και Νίκος Μπασακίδης.