Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 21:40

Παράσταση διαμαρτυρίας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Παράσταση διαμαρτυρίας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Καλαμάτα, μεθαύριο Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, με αίτημα “να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια της δόκιμης υπηρεσίας τους”.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι “είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας, αφού το υπουργείο δεν προχωρά στη μονιμοποίησή τους” και σημειώνει, επικρίνοντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας: “Επιπλέον, εκβιάζονται με το «μπαμπούλα» της αξιολόγησης. Αλλά αλήθεια, ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά την πρόθεση του υπουργείου να κρίνει την επάρκεια του εκπαιδευτικού, μετά από τόσα χρόνια μέσα στις τάξεις, μέσα από δύο 45λεπτα «διδασκαλίας» μπροστά σε ένα σύμβουλο εκπαίδευσης ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες της σχολικής ζωής του συγκεκριμένου σχολείου; Η κατάσταση γίνεται τόσο τραγελαφική που δόκιμοι εκπαιδευτικοί για να μονιμοποιηθούν καλούνται να αξιολογηθούν από δόκιμους εκπαιδευτικούς διευθυντές!!!”.

Καταλήγοντας, παρατηρεί πως “είναι ηλίου φαεινότερο ότι, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κρατούν τον εκπαιδευτικό κακοπληρωμένο, ανασφαλή, σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας, έτσι ώστε να αναπαράγει τον εαυτό του, στα μάτια των μαθητών. Για αυτό συντηρούν το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης, επεκτείνουν την ομηρία για τους νεοδιορισμένους και προσπαθούν να επιβάλουν αυτό το απαράδεκτο καθεστώς ατομικής αξιολόγησης για τους μόνιμους. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο κλάδος το αποδεικνύει δεκαετίες τώρα. Να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, μέχρι την τελική νίκη!”.