Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 12:24

Ενίσχυση μέτρων ασφάλειας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ενίσχυση μέτρων ασφάλειας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Την ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης με έγγραφό του, το οποίο στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή. Το υπουργείο ζητά από τις αρμόδιες επιτροπές των Δικαστηρίων όλης της χώρας να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Ετσι, όπως αναφέρουν δικαστηριακές πηγές στην "Ε", πρώτη προτεραιότητα για τα Δικαστήρια της Καλαμάτας θα είναι η παρουσία αστυνομικού φρουρού, ώστε να μην μπορεί ο καθένας να μπαίνει χωρίς να ελέγχεται.

Επιπλέον, παρόλο που ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι έχει αναλάβει την εξωτερική φύλαξη των Δικαστηρίων και παρακολουθεί τις κάμερες ασφαλείας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του Δικαστικού Μεγάρου, θα ζητηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση να αναλάβουν το καθήκον της φύλαξής του αστυνομικοί. Αλλωστε -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- το υπουργείο ζητά οι λύσεις που θα προταθούν να μην κοστίσουν ακριβά στο κράτος, επειδή δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι. Οπότε όσο οικονομικότερες είναι οι προτάσεις που θα περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της ασφάλειας του κτηρίου, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εγκριθούν από το υπουργείο. Να σημειωθεί ότι ήδη στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας έχουν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας, ενώ εξωτερικά το κτήριο ελέγχεται από περίπολο ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι. Επιπλέον έχουν αλλάξει η εξωτερική πόρτα από την πλευρά της εισόδου της οδού Ψαρών με ασφαλείας, όπως και εσωτερικές πόρτες στους ορόφους των κτηρίων. Ενώ σχεδιάζεται επιπλέον να αλλάξουν και άλλες πόρτες σε γραφεία όπου υπάρχουν οι δικογραφίες και σημαντικά δικαστηριακά έγγραφα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER