Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 10:19

Στην απεργία καλεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Στην απεργία καλεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της Μεσσηνίας την Τετάρτη 9 Απριλίου, μέρα πανελλαδικής απεργίας, στις 10.30 το πρωί, να μετάσχουν στη συγκέντρωση, μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.

 

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου επισημαίνει ότι «το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκε από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, αλλά από αυτούς που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και φοροκλέπτουν ή φοροδιαφεύγουν και εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της».

 

Μεταξύ άλλων, το Ε.Κ. Καλαμάτας σημειώνει ότι «απεργούμε - διαδηλώνουμε και απαιτούμε: Κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων σχετικά με τα συλλογικά εργατικά δικαιώματα, ΣΣΕ, εργατικούς νόμους κ.λπ. Κατάργηση της εμπλοκής του κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις. Αποτροπή των πολιτικών ύφεσης της αποβιομηχάνισης και ιδιωτικοποιήσεων τεμαχισμού δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως της αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων. Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Πάταξη της ακρίβειας και των καρτέλ. Μείωση των τιμών και όχι μείωση μισθών και συντάξεων. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Φορολογική πολιτική υπέρ των μικρομεσαίων, πάταξη της φοροδιαφυγής. Επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις - πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων».