Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 22:32

Απεργούν την Παρασκευή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Απεργούν την Παρασκευή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

 

Την απόφαση να απεργήσουν την Παρασκευή οι δικηγόροι της Καλαμάτας πήρε ομόφωνα κατά την σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Οι Καλαματιανοί δικηγόροι αντιδρούν στην υψηλή φορολόγηση που όπως λένε έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τον κλάδο τους. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους πάρθηκε γιατί ο κλάδος έχει υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα που οφείλονται στην επαχθή φορολόγηση, στην επιβολή υψηλού ΦΠΑ και τέλους επιτηδεύματος, καθώς και στην επιβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. «Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν το επάγγελμά μας στον πλήρη οικονομικό ευτελισμό. 

 

Η Πολιτεία πρέπει να προωθήσει, κατά περίπτωση, τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να ανακοπεί αυτή η οικονομική λαίλαπα στο επάγγελμά μας, με σκοπό: α) Την κατάργηση ή εναλλακτικά μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, β) την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, γ) την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια και δ) την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.