Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 12:24

Μεταπτυχιακό του ΕΜΠ στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Μεταπτυχιακό του ΕΜΠ στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί ένα μάθημα μεταπτυχιακού τμήματος στην Παλιά Πόλη, τον Οκτώβριο.

Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού Α' κατεύθυνσης 2013-2014 «Προστασία μνημείων» και το μάθημα «Συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων και συνόλων» θα φέρουν στην Κυπαρισσία για μία εβδομάδα μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι θα μελετήσουν την Παλιά Πόλη. 

Για να γνωρίσουν οι φοιτητές το αντικείμενο της μελέτης τους οργανώθηκε από την Αρχιτεκτονική Σχολή διάλεξη στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατά την οποία  η Τζίμα Ιμιρζιάδη, ως πρόεδρος του προγράμματος και ο Κώστας Καραδήμας καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής, παρουσίασαν και ανέλυσαν ιστορικά και κατασκευαστικά θέματα για την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας. Την διάλεξη παρακολούθησε η Ελένη Μαΐστρου, κοσμήτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής, η Κυπαρίσσια πολιτικός μηχανικός Δήμητρα Ρηγοπούλου και όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, που είναι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί. Οι εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών και οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν σε μια ημερίδα μαζί με τις εργασίες των 70 φοιτητών της Αρχιτεκτονικής του 8ου εξαμήνου που ήλθαν στην Κυπαρισσία στις αρχές Ιουνίου για παρόμοιο μάθημα. Η ημερίδα και η έκθεση των εργασιών θα γίνει σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο στην Κυπαρισσία και την Αθήνα. 

 

Το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και ο Νίκος και η Τζίμα Ιμιρζιάδη ευχαριστούν την κοσμήτορα Ελένη Μαΐστρου και τον καθηγητή Κώστα Καραδήμα για την πρωτοβουλία τους αυτή.


NEWSLETTER