Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 13:17

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Κάλεσμα Σωτ. Τσώνη για την πανελλαδική απεργία

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας: Κάλεσμα Σωτ. Τσώνη για την πανελλαδική απεργία

 

Να πει όχι στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, ζήτησε χθες από την κυβέρνηση, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, ενόψει της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Ο κ. Τσώνης κάλεσε τους εργαζόμενους της Μεσσηνίας να απεργήσουν και να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10.30 το πρωί. 

 

Ειδικότερα, επέκρινε την τρόικα που εκβιάζει την κυβέρνηση να πάρει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα κι εκτίμησε πως ο προϋπολογισμός θα αυξήσει το κοινωνικό - οικονομικό αδιέξοδο. Παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω και να αυξήσει τα ένσημα από 4.500 σε 6.000 ως κατώτατο όριο για την παροχή σύνταξης». Πρόσθεσε ότι «με 6.000 ένσημα ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη» και ανέφερε ως παράδειγμα τους οικοδόμους.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων, του λοκ άουτ και της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου για την προκήρυξη απεργιών. Επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους. Ενώ έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, έχουν υπερφορολογηθεί και η ανεργία είναι στο 27%».

Παρουσιάζοντας το αγωνιστικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ, σημείωσε πως πρέπει «να σταματήσει επιτέλους η δογματική εμμονή κυβέρνησης και δανειστών στην αδιέξοδη πολιτική, η οποία επιτείνει την κρίση. Να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ. Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του ΟΜΕΔ. Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων».