Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 19:25

Την Κυριακή στην Καλαμάτα: Ανοιξαν οι αλυσίδες και λίγα μαγαζιά

Γράφτηκε από την
Την Κυριακή στην Καλαμάτα: Ανοιξαν οι αλυσίδες και λίγα μαγαζιά

Οι πολυεθνικές και ελάχιστα καταστήματα στην Αριστομένους άνοιξαν την Κυριακή στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη.

Μάλιστα, επειδή ο σύλλογος έχει πάρει απόφαση τα καταστήματα να ανοίξουν τις Κυριακές 21 και 28 του μήνα, μιλώντας χθες στην "Ε" η κ.  Ψηλάκη είπε ότι οι αλυσίδες που άνοιξαν προχθές δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν στις 28 γιατί ο νόμος επιτρέπει 7 Κυριακές. Σύμφωνα με την ίδια, αυτοί που άνοιξαν και στις 14, αν ανοίξουν και στις 28 σημαίνει ότι θα έχουν συμπληρώσει 8 Κυριακές ανοιχτά.
«Η μισή Αριστομένους ήταν κλειστή εκτός από τις αλυσίδες. Επειδή στην Αθήνα ήταν ανοιχτά, άνοιξαν κι αυτοί. Τα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου ήταν όλα κλειστά», είπε συγκεκριμένα. Και ανέφερε ότι τα μέλη θα ανοίξουν την τελευταία Κυριακή του χρόνου, γι' αυτό και προτίμησαν να μείνουν κλειστά προχθές. «Ο νόμος λέει 7 Κυριακές το χρόνο, αυτοί δεν μπορούν να κάνουν 8, μέσα στις 7 ήταν η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) - δεν μπορούν να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή που ανοίγουμε εμείς, γιατί έχουμε ειδική άδεια από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά».
Ωστόσο, και μέλη του συλλόγου άνοιξαν τα μαγαζιά τους, όπως είπε και η Λ. Ψηλάκη - «μόνο κάποια χαμηλά της Αριστομένους, και στη 1 το μεσημέρι κλείσανε όπως είδα η ίδια». Επιμένει μάλιστα πως «το 90% των καταστημάτων ήταν κλειστά. Εμείς δεν μπορούμε να διαφημίσουμε τις πολυεθνικές ούτε τις αλυσίδες, έχουν δικό τους ωράριο και δεδομένα». Πάντως θεωρεί ότι και αυτές έπρεπε να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή, ενώ τώρα, όπως λέει η ίδια, «δεν θα ανοίξουν, γιατί οι πολυεθνικές και οι αλυσίδες επειδή δεν είναι μέλη μας δεν καλύπτονται από την ειδική άδεια που έχουμε ως Εμπορικός Σύλλογος για να ανοίξουμε την τελευταία Κυριακή του χρόνου, και μπορεί να τους γίνει καταγγελία».
Ν.Κ.


NEWSLETTER