Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 08:11

Προσπάθεια να σωθούν οι φοίνικες Νέας Εισόδου (φωτογραφίες)

Προσπάθεια να σωθούν οι φοίνικες Νέας Εισόδου (φωτογραφίες)

Με στόχο αν είναι δυνατόν να σωθούν όλοι οι φοίνικες της Νέας Εισόδου, μιας από τις μεγαλύτερες δενδροστοιχίες της περιοχής μας, επιχειρείται να σωθεί ο πρώτος κανάριος φοίνικας που επλήγη από το κόκκινο σκαθάρι και παρουσίασε έντονα συμπτώματα.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του προσβεβλημένου φοίνικα από την "Ε", ανέλαβε εθελοντική πρωτοβουλία η εταιρεία Βαλάσης - Μάλαμας - Μάραντος Α.Ε. και σε συνεννόηση με το δήμο έγινε επέμβαση το πρωί του Σαββάτου. Εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε δενδροχειρουργική και ψεκασμό με εγκεκριμένο για την περίσταση φάρμακο.


Σύμφωνα με το Δημήτρη Βαλάση, βασικός στόχος είναι μην εξαπλωθεί το σκαθάρι στους γειτονικούς φοίνικες και όπως εξήγησε, το συνεργείο και ο κηπουρός Βολφ καθάρισαν το φυτό, πραγματοποίησαν ψεκασμό, περισυνέλεξαν και κατέστρεψαν τα κατεστραμμένα τμήματα που αφαιρέθηκαν.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για τη σωτηρία του φοίνικα, καθώς όπως είπε, δεν είναι λίγα τα φυτά που έχουν ήδη σωθεί στην περιοχή μας, ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο προσβολής, όπως είναι ο συγκεκριμένος.


Οπως εξήγησε ο κηπουρός Βολφ, οι κάμπιες του σκαθαριού προκαλούν τη ζημιά και όχι το σκαθάρι.
Ο κ. Βαλάσης από τη μεριά του τόνισε την άμεση αντίδραση και ανταπόκριση των υπηρεσιών του δήμου, στο αίτημα της εταιρείας να επέμβει εθελοντικά για να γίνει επέμβαση στο συγκεκριμένο φοίνικα.



Κ.Δ.