Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 16:05

Διεθνές συνέδριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ολυμπία

Γράφτηκε από την

Διεθνές συνέδριο διοργανώνεται από το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας, στο συνεδριακό κέντρο της Ολυμπίας τον Ιούλιο.

Το συνέδριο γίνεται στο πλαίσιο των επιστημονικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του μεταπτυχιακού «Αρχαία Ελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα.
Ως θέμα του έχει τα πρότυπα ηγεσίας του αρχαίου Ελληνικού κόσμου και ειδικότερα τις απόψεις του Ξενοφώντα αναφορικά με την έννοια του ηγέτη - κυβερνήτη στην αρχαιότητα. Αρκετές από τις συνεδρίες του σεμιναρίου θα επιχειρήσουν αναγωγές στο σύγχρονο προβληματισμό, τον σχετικό με τις προσήκουσες μορφές ηγεσίας και διακυβέρνησης. Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν διεξοδικά συγκεκριμένες πτυχές του ξενοφώντειου έργου, καθώς επίσης θα προσπαθήσουν να προσπελάσουν στο βαθύτερο νόημα της πολιτικής επιστήμης στην αρχαία Ελλάδα. Μία ειδική συνεδρία θα είναι αφιερωμένη στο πολυσχιδές έργο του αείμνηστου καθηγητή φιλοσοφίας John P. Anton. Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να στείλει κανείς μήνυμα στο προφίλ του καθηγητή Ανδρέα Μαρκαντωνάτου, στο facebook. Εκεί θα δει και την αίτηση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.