Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 20:34

Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών: Βραδιά λυρικού τραγουδιού αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου

Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών: Βραδιά λυρικού τραγουδιού αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου

Μια ξεχωριστή βραδιά λυρικού τραγουδιού αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών το βράδυ της Κυριακής στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο που κατακλύστηκε από κόσμο.

Το κοινό απόλαυσε καταπληκτικούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων τον συμπατριώτη τους Θανάση Ζέρβα, ο οποίος έχει κάνει και την μελοποίηση ποιημάτων που υμνούν τον αγώνα του 1821 και συγκεκριμένα των ποιητών Α. Βαλαωρίτη, Κ. Κρυστάλλη, Δ. Σολωμού, Ρ. Φεραίου και των σύγχρονων Φ. Μαυρογιώργη, Χ. Πλακονούρη, Α. Πούλου, καθώς και λυρικά ποιήματα των Κ. Βάρναλη και Γ. Κουρβετάρη. Μαζί με τον Θανάση Ζέρβα που έπαιξε φλάουτο κλαρινέτο, τραγούδησε η μεσόφωνος Ιωάννα - Βασιλική Κοράκη και στο πιάνο την συνόδευσε η Ελένη Νικολαΐδη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου Παρασκευή Παντελάκη, η οποία καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε τους μουσικούς, σημείωσε: «Προσκεκλημένος μας είναι ο διακεκριμένος μουσικός Θανάσης Ζέρβας, ο οποίος είναι Φιλιατρινός και προέρχεται από το Σύλλογο Φιλοπροόδων, καθώς από εδώ πήρε τις πρώτες μουσικές τους γνώσεις. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή του την πορεία, αλλά και υπερήφανοι γιατί έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον ώστε να μπορούν ταλέντα να βρίσκουν το δρόμο τους».

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας επισήμανε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που βρίσκομαι στο σπίτι μου, στο χώρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων από όπου ξεκίνησα σαν μαθητής. Σήμερα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αισθανθώ πάλι τους παλμούς της γης μας, της ομορφιάς της φύσης και την ζεστασιά του κόσμου. Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στην επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, είναι ιδιαίτερη τιμή που έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω έναν κύκλο τραγουδιών, μουσικής γραμμένης σε ποίηση που είχαν γράψει ιστορικές προσωπικότητες, οι οποίοι πραγματεύονται το ζήτημα της ελευθερίας, το μήνυμα της Επαναστάσεως του 1821 αλλά και νεότερους ποιητές οι οποίοι εγκωμιάζουν την αυτοθυσία των ηρώων».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Ζέρβα, αλλά και για τα μηνύματα της Επανάστασης.

Κ.Μπ.