Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 21:15

Βιωματικό εργαστήριο για την φιλαναγνωσία

Βιωματικό εργαστήριο για την προώθηση της φιλαναγνωσίας διοργανώνει το IIΕΚ "Ορίζων" στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά με τίτλο "Σύστησε μου ένα βιβλίο... Πρακτικές προσεγγίσεις για την εμψύχωση κειμένων παιδικής λογοτεχνίας".

Το εργαστήριο θα γίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά το Σάββατο 4 Απριλίου 10 π.μ. - 2 μ.μ. Εισηγήτρια του εργαστηρίου θα είναι η Δίμιζα Χριστίνα ηθοποιός -φιλόλογος και διδάσκουσα του μαθήματος της Παιδικής Λογοτεχνίας στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και στο ΙΙΕΚ "Ορίζων".

Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια διάφορα είδη παιδικού λογοτεχνήματος. Επίσης, θα παρουσιαστούν διαφορετικά είδη και κατηγορίες βιβλίου για τα οποία θα προταθούν τρόποι παρουσίασης και αξιοποίησης τους μέσα στη σχολική τάξη, με γνώμονα την ηλικία των παιδιών και τους παιδαγωγικούς στόχους του δασκάλου. Στο πρώτο μέρος η εμψυχώτρια του εργαστηρίου με την βοήθεια των συμμετεχόντων θα σχεδιάσουν βήμα - βήμα μια παρουσίαση λογοτεχνικού βιβλίου στη σχολική τάξη, λαμβάνοντας υπόψη το επικοινωνιακό πλαίσιο και τους παιδαγωγικούς στόχους, ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνουν βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια για την αξιοποίηση των λογοτεχνικών βιβλίων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εξαιτίας της βιωματικής φύσης του εργαστηρίου, οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Για επικοινωνία: 27210 94277 (κ. Σπυροπούλου).