Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 15:16

"Feeling Blue Project 2/4" για τον αυτισμό στην Καλαμάτα (βίντεο και φωτογραφίες)

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα το "Feeling Blue Project 2/4", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας και του Συλλόγου Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας" του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Αυτό θα διαρκέσει ένα έτος και οι πρώτες εκδηλώσεις έγιναν στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας από τις 10 π.μ. Οι δράσεις περιελάμβαναν παιχνίδια και παζάρι συλλεκτικών αντικειμένων. Επίσης έγινε μπαζάρ στα μαγαζιά που βρίσκονται στον Πεζόδρομο Αντωνοπούλου.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Μέρος των εσόδων θα πάει στο πρότζεκτ και τους σκοπούς του. Ολοι όσοι εργάζονται για το "Feeling Blue Project" είναι εθελοντές. Τα έσοδα διατίθενται εξ ολοκλήρου για το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας. 

Η προσπάθεια είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου Αποφοίτων "Μαρία Κάλλας". Η καμπάνια "Aναψε μπλε φως για τον αυτισμό" είναι μια πρωτοβουλία του "Autism Speaks" που υλοποιείται από το "NOESI.gr". Στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, στις 2 Απριλίου, με τις δράσεις "Φορέστε μπλε" και "Ανάψτε μπλε φως".