Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 16:40

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Οιχαλίας

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Οιχαλίας

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης δημιούργησε ο Δήμος Οιχαλίας με σκοπό να συμβάλει στην ανάπτυξη της μαθησιακής δραστηριότητας των πολιτών.

Το ΚΔΒΜ εντάσσεται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου με προϊστάμενο τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Μαργαρίτη και υπευθύνους το Σοφιανό Γυπατίδη σε θέματα προβολής και την Μαρία-Αγγελική Κριζέα σε θέματα εκπαίδευσης, όπως κάνει γνωστό η σχετική ανακοίνωση.

Το συγκεκριμένο διάστημα γίνονται τα πρώτα τμήματα στις Δημοτικές Ενότητες Μελιγαλά, Δωρίου και Διαβολιτσίου. Στη Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά έχει σχηματιστεί ένα τμήμα με θέμα «Ιταλικά στον τουρισμό», ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο τμήματα μάθησης με τίτλο «Επεξεργασία κειμένου και Διαδίκτυο» και ένα τμήμα «Βασικά Ιταλικά Α1». Στη Δημοτική Ενότητα Δωρίου υλοποιείται ένα τμήμα «Ηλεκτρονική εφημερίδα» και στη Δημοτική Ενότητα Διαβολιτσίου τμήμα «Αγωγή υγείας - Πρώτες βοήθειες». Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Το επόμενο διάστημα στη Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά πρόκειται να υλοποιηθούν τα εξής τμήματα: «Αγωγή υγείας - Πρώτες βοήθειες», «Δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας», «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» και «Ισπανικά για τον τουρισμό». Επίσης, στη Δημοτική Ενότητα Διαβολιτσίου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τμήμα με τίτλο «Επεξεργασία κειμένου - Διαδίκτυο» και ένα τμήμα «Βασικά Αγγλικά Α1». 

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας με τίτλο πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης - Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Για πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Οιχαλίας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διαβολιτσίου: 

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 π.μ. - 12 μ. Για επικοινωνία: 27243 60125 και 6944-751100, kdvm0188@gmail.com.