Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 08:06

Εθελοντές καθάρισαν παραλίες της Κυπαρισσίας

Εθελοντές καθάρισαν παραλίες της Κυπαρισσίας

Την παραλία της Κυπαρισσίας από τον Αϊ Λαγούδη μέχρι και τη  Γιαννίτσαινα καθάρισαν χθες το πρωί εθελοντές συλλόγων της πόλης με την συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας, σε μια μέρα που πρόσφατα καθιερώθηκε ως Ημέρα Εθελοντισμού για το δήμο.

Μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν πολύ μεγάλη, όμως έγινε ένα ουσιαστικό βήμα για την συνεργασία των συλλόγων πάνω στο θέμα του εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης των πολιτών. Στα ευχάριστα ήταν η συμμετοχή και μικρών παιδιών. Ετσι όλοι μαζί φορώντας γάντια και με σακούλες σκουπιδιών στα χέρια ξεχύθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης απαλλάσσοντάς το από κάθε είδος σκουπιδιού που είχε συσσωρευτεί εκεί.

Το "παρών" έδωσε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος πριν συμμετάσχει στον καθαρισμό μαζί με τους υπόλοιπους τόνισε: «Η τελευταία Κυριακή του Απριλίου είναι καθιερωμένη πλέον τόσο στην Τριφυλία όσο και παγκόσμια στην προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά για εμάς είναι μια μέρα που ο εθελοντισμός θα δείχνει και θα παρουσιάζει τις καλύτερες των διαθέσεων και πράξεων. Είμαι περήφανος σαν δήμαρχος γιατί αυτός ο τόπος έχει σπουδαίους συλλόγους οι οποίοι έχουν διάθεση να προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινωνία. Είμαι υπερήφανος γιατί αυτός ο δήμος έχει ανθρώπους που έχουν ανώτερα συναισθήματα, που έχουν προοπτικές, που έχουν οράματα και πάνω από όλα έχουν διάθεση για συμμετοχή. Αυτή την συμμετοχή εκδηλώνουν προστατεύοντας το περιβάλλον με την καθαριότητα μιας περιοχής που είναι σύμβολο για την Κυπαρισσία και το δήμο».

Από τους συλλόγους που συμμετείχαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιαννίτσαινας Παναγιώτης Οικονόμου τόνισε: «Μαζευτήκαμε εδώ ώστε με εθελοντική προσπάθεια να καθαρίσουμε την περιοχή από πλαστικά και σακούλες ώστε να έχουμε ένα περιβάλλον που πραγματικά μας αξίζει».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ειρήνη Θεοδωροπούλου ανέφερε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια από μια συνομοσπονδία συλλόγων. Ελπίζουμε να καθιερωθεί και να γίνει και αυτό θεσμός στην πόλη μας αλλά να συμμετέχουν και άλλοι σύλλογοι στην πορεία. Είναι αξιόλογο και αξιέπαινο για όσους συμμετέχουν και τους ευχαριστούμε».

Από τους "Ενεργούς Πολίτες" ο Παναγιώτης Πολίτης σημείωσε: «Ανθρωποι που ανησυχούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος μαζεύτηκαν σήμερα για να κάνουν το αυτονόητο, να μαζέψει ο καθένας τα σκουπίδια που πετά όπου βρίσκεται. Η βιομηχανική εποχή και ο καταναλωτισμός άρχισαν την επιβάρυνση στο περιβάλλον και εμείς κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε την ζημιά που προκαλούμε με την σπατάλη την κακοδιαχείριση των απορριμμάτων. Ο Πύργος και η Τρίπολη πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή για όλους εμάς και η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει από το δήμο συμβάλλοντας και οι πολίτες σε αυτή την προσπάθεια»

Από το Σύλλογο Γυναικών η Ελένη Διονυσοπούλου ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Οικονόμου που ξεκίνησε την όλη διαδικασία για να γίνει ο εθελοντικός καθαρισμός και το δήμαρχο κ. Κατσίβελα που βοήθησε σε αυτό».

Να σημειώσουμε ότι στην εκστρατεία καθαριότητας συμμετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιάννης Μερκούρης και η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου.

Κ.Μπ.