Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 08:17

Πανελλαδικές εξετάσεις: Οι πρωτεύσαντες μιλούν στην "Ε" για την προσπάθεια και τα όνειρά τους

Πανελλαδικές εξετάσεις: Οι πρωτεύσαντες μιλούν στην "Ε" για την προσπάθεια και τα όνειρά τους

Η Ιατρική και η Νομική φαίνεται πως εξακολουθούν να είναι πρώτες στις προτιμήσεις των αριστούχων στις πανελλαδικές εξετάσεις, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Το 3ο και το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, αλλά και το 1ο Μεσσήνης, είχαν πολλούς αποφοίτους που έγραψαν μεγάλους βαθμούς, ακόμα και στα Μαθηματικά και τη Φυσική που φέτος δυσκόλεψαν όλους τους υποψήφιους.

3ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η Μιχαέλα Βεργοπούλου από τη θεωρητική κατεύθυνση έπιασε 19.081 μόρια.

Η συμμαθήτριά της Ευγενία Γρουσουζάκου με 18.264 μόρια θέλει να σπουδάσει Νομική ή Ιστορία - Αρχαιολογία. «Η χρονιά που πέρασε ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω ζήσει μέχρι στιγμής. Είχε απογοήτευση, κούραση, στερήσεις, και το άσχημο είναι ότι δε δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου. Ηθελα να είμαι πιο ικανοποιημένη από τον εαυτό μου. Στο εξής, αν θα μπορέσω, θα συνεχίσω με χόμπι που είχα αφήσει, το τραγούδι και μια ξένη γλώσσα», μας λέει η Ευγενία.

Ο Γιώργος Βουδούρης συγκέντρωσε συνολικά 17.818 μόρια στη θετική κατεύθυνση και θέλει να περάσει Ιατρική. «Ετσι όπως κύλησαν τα πράγματα, η εισαγωγή μου ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα... θρίλερ, αφού πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις βάσεις. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα μπορεί να είναι αδιάβλητο, ωστόσο όλο το μέλλον του κάθε παιδιού κρίνεται από μία μέρα και μόνο! Υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες, ψυχολογικοί, σωματικοί, που μπορεί να σου στοιχίσουν το μέλλον. Ετσι, αντί να ηρεμήσουμε, η  αγωνία επιτείνεται μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων» αναφέρει ο Γιώργος.

Με 17.590 μόρια ο Παύλος Λουκαρέας από την τεχνολογική κατεύθυνση έχει ως στόχο του το Πολυτεχνείο και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Το μάθημα που τον δυσκόλεψε περισσότερο ήταν τα Μαθηματικά κατεύθυνσης, και αυτό που του άρεσε περισσότερο ήταν η Φυσική.

Τώρα ανυπομονεί για τη φοιτητική ζωή και σκέφτεται να συνεχίσει έπειτα στο εξωτερικό. Οσον αφορά τη Γ΄ λυκείου, θα θυμάται ότι ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά, με πολύ διάβασμα και λίγες εξόδους. Ευτυχώς, τελείωσε όπως ήθελε ο ίδιος!

Πολύ καλές επιδόσεις από το ίδιο σχολείο είχαν και οι: Βασιλική Κουτουλέα (18.080 μόρια), Γιώργος Γιαννόπουλος (17.024), Κώστας Σαρδέλης (18.001), Βασιλική Σκορδιά (17.772), Βασιλική Καραλή (18.378), Μυρτώ Μαραγκού (17.701), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (17.058).

 

4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Φώτης Παπαδόπουλος τα πήγε περίφημα και έχει 19.122 μόρια στο 3ο πεδίο. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα δηλώσει, αλλά αξίζει να αναφερθεί πως στα Μαθηματικά κατεύθυνσης έγραψε 18,8, ενώ σε άλλα μαθήματα έγραψε και δύο 20άρια! Το αγαπημένο του μάθημα είναι η Χημεία. Τελειώνοντας αυτή η χρονιά, θέλει να ευχαριστήσει την οικογένειά του και όλους τους καθηγητές του: Το βασικότερο από αυτά που του προσέφεραν, όπως μας είπε ο ίδιος, ήταν η ενθάρρυνση.

Η Μαρία Καστή έχει στο 3ο πεδίο 18.854 μόρια και πρώτη της επιλογή θα είναι η Ιατρική. Τη βλέπει ως λειτούργημα, ως έναν τομέα που προσφέρει στους ανθρώπους. «Η χρονιά ήταν απαιτητική, πειστική, αλλά υπήρχαν οι σωστές βάσεις και αυτό βοήθησε αρκετά στο να είμαι ήρεμη», σχολιάζει.

Η Σοφία Μπρέγιαννη έβγαλε 18.914 μόρια και θέλει επίσης να σπουδάσει Ιατρική. Αυτόν τον κλάδο τον διάλεξε γιατί θέλει να ασχοληθεί με τον άνθρωπο και θεωρεί πως της ταιριάζει το επάγγελμα. Στις εξετάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υπήρχε πίεση, αλλά και αρκετές ωραίες στιγμές στο σχολείο, με τους συμμαθητές της. Τώρα πάντως η Σοφία θα πάει διακοπές!

Ο Μπάμπης Τζιούβελης έχει βγάλει 16.624 μόρια και θέλει να περάσει στο Μαθηματικό Αθήνας. Είχε κλίση από μικρός στα Μαθηματικά, του άρεσαν πολύ. Τα φετινά θέματα του φάνηκαν δύσκολα, όμως παρ' όλα αυτά κατάφερε να γράψει 17. «Η αλήθεια είναι ότι στερηθήκαμε τις βόλτες και νιώθαμε όλοι κούραση... αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε» δηλώνει.

Ο Ιωάννης Ζυγούρης έπιασε 18.213 μόρια και θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Η χρονιά που πέρασε του φάνηκε λίγο δύσκολη, αλλά πλέον νιώθει ότι οι κόποι του ανταμείφθηκαν. «Δε στερήθηκα κάτι ιδιαίτερο. Είχα πρόγραμμα συγκεκριμένο κι έβγαινα και κάποιες βόλτες με τους φίλους μου» λέει ο ίδιος - προσθέτοντας ότι στο εξής θα ασχοληθεί με το μπάσκετ, ενώ τώρα θα πάει διακοπές σε Στούπα και Ζάκυνθο.

Ο Αλέξανδρος Ξηρογιάννης με 17.817 μόρια έχει ως πρώτη προτίμησή του τη Νομική. «Η χρονιά ήταν δύσκολη μπορώ να πω, και απαιτητική. Τα θέματα των εξετάσεων ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές, αλλά είχαν και αρκετές νέες προκλήσεις, όσον αφορά τη σαφήνεια και την έκφρασή τους. Εχω ανάμικτα συναισθήματα από τη σχολική αυτή χρονιά», λέει ο Αλέξανδρος, του οποίου το αγαπημένο μάθημα ήταν η Ιστορία.

Υψηλές βαθμολογίες είχαν από το ίδιο σχολείο η Δανάη Λεβέντη, η Ελπίδα Γαλακούτη, η Αγγελική Αντωνοπούλου και η Γαβριέλλα Κόλλια - Λίλη.

 

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο Γιώργος Πούπουζας έπιασε 18.708 μόρια στο 3ο πεδίο και στόχος του είναι πλέον η Ιατρική. «Παρόλο που είχα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, ξαφνιάστηκα από τα αποτελέσματα, που ήταν τόσο καλά. Το κυριότερο που έμαθα από αυτή τη διαδικασία είναι ότι πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και να θέτεις υψηλούς στόχους», μας λέει.

Η Κατερίνα Απστολοπούλου με 18.493 μόρια θέλει να περάσει Ιατρική γιατί της αρέσει και την ενδιαφέρει η Βιολογία, η μελέτη του ανθρώπινου οργανισμού, η θεραπεία των παθήσεων. Τώρα επίσης την ενδιαφέρει να ξεκινήσει ξένες γλώσσες!

Η Βασιλική Βλασταρά συγκέντρωσε 18.478 μόρια και θέλει να σπουδάσει Νομική. Τη διάλεξε γιατί ήταν πάντα το όνειρό της και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προσπάθησε όσο μπορούσε. Τώρα περιμένει να δει σε ποια πόλη έχει περάσει και να αρχίσει τη φοιτητική της ζωή.

Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος έχει ως στόχο του το Φυσικό Πάτρας και με 18.760 μόρια μάλλον θα τα καταφέρει. Διάλεξε τη σχολή αυτή γιατί έχει κλίση στη Φυσική, στην οποία έγραψε 19,6! Εχει μεγάλη αγάπη στην επιστήμη αυτή γενικότερα, γι' αυτό και λάμβανε μέρος και στους σχετικούς σχολικούς διαγωνισμούς φυσικής και μαθηματικών. Πέρυσι έφτασε μάλιστα ως τον "Αρχιμήδη".

Ο Κώστας Μπλάνας έπιασε 18.854 μόρια και θέλει να πάει στη Σχολή Ικάρων Μηχανικών. Οπως εξομολογείται ο ίδιος, τα κατάφερε με περίπου 4-6 ώρες διάβασμα τη μέρα. Το διάβασμα γινόταν πάντα με σύστημα και πρόγραμμα. Τώρα το καλοκαίρι θα κάνει μπάνια, διακοπές, και θα δώσει τα αθλήματα που πρέπει για να μπει στη συγκεκριμένη σχολή.

• Το ρεπορτάζ της "Ε" για τους αριστούχους των πανελλαδικών εξετάσεων στη Μεσσηνία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.