Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 14:46

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ λύση για νέους ανέργους και εργαζόμενους

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ λύση για νέους ανέργους και εργαζόμενους

Κάλεσμα προς τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τις μητέρες και γενικά σε όλους τους πολίτες να γραφτούν το Εσπερινό ΕΠΑΛ της Καλαμάτας απηύθυναν χθες το πρωί οι καθηγητές και η διεύθυνση του σχολείου.

Οπως είπαν, από το σχολείο μπορεί κανείς να πάρει και απολυτήριο λυκείου και πτυχία ειδικότητας, το όριο των απουσιών είναι μεγαλύτερο και οι ώρες διδασκαλίας λιγότερες.

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε και το ότι επέστρεψαν στις θέσεις τους στα ΕΠΑΛ οι καθηγητές που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα, αφού επαναλειτούργησαν οι ειδικότητες που είχαν καταργηθεί.

Ο διευθυντής Γιώργος Κουρούπης αναφέρθηκε στους 8 τομείς και στις 12 ειδικότητες που μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Υπάρχουν 4 τάξεις. Δεν είναι τυχαίο επίσης το ότι τα μαθήματα παρακολουθούν εργαζόμενοι που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους και να ανελιχθούν στις υπηρεσίες τους. Οι τομείς είναι: Πληροφορικής, με ειδικότητες: τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής και τεχνικός δικτύων. Μηχανολογίας: τεχνικός μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού, τεχνικός οχημάτων. Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών: τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων εγκαταστάσεων. Δομικών έργων με ειδικότητα σχεδιαστής δομικών έργων και γεωπληροφορικής. Διοίκησης και οικονομίας: υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, υπάλληλος οικονομίας και διοίκησης στον τουρισμό. Αισθητικής κομμωτικής με ειδικότητα αισθητικής, Εφηρμοσμένων τεχνών με ειδικότητα συντήρηση έργων τέχνης - αποκατάστασης.

Ο μηχανολόγος Βαρθολομαίος Φουντουλάκης υπογράμμισε ότι σε διαθεσιμότητα είχαν βρεθεί 2.500 εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα, οι οποίοι επέστρεψαν, μετά από μεγάλους αγώνες. Στη συνέχεια ανέλυσε κάποια πλεονεκτήματα του Εσπερινού ΕΠΑΛ τονίζοντας πως οι εγγραφές έχουν αρχίσει και θα συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο.

Ο Μάνος Καφές καθηγητής Πληροφορικής είπε από την πλευρά του πως η διδασκαλία σε ένα τέτοιο σχολείο ήταν πολύ ωραία εμπειρία και πως το καλό κλίμα που υπάρχει είναι η καλύτερη διαφήμιση. "Μέσα στην κρίση και στην ανεργία οι απόφοιτοι μπορούν να ανοίξουν μια δουλειά. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και μετά από εδώ μπορεί κανείς να δώσει και πανελλαδικές" εξήγησε.

Ο οικονομολόγος - λογιστής Χρήστος Αργυρόπουλος τόνισε πως η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, όμως ευελπιστεί πως το σχολείο θα γίνει ολοένα και πιο γνωστό. Να σημειωθεί πως υπάρχει άλλο ένα μόνο σε όλη την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Κόρινθο.

Ο μαθηματικός Φώτης Ξεπαπαδέας δήλωσε πως "οι νυχτερινοί δρόμοι της γνώσης, εδώ στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, είναι πολύ φωτεινοί" και κάλεσε τον κόσμο να γραφτεί και να πάρει επιπλέον γνώσεις... ό,τι και αν γίνει ακόμα και αν έχουμε ή δεν έχουμε συμφωνία με την Ευρώπη!

Το ΕΠΑΛ είναι στην οδό Ρήγα Φεραίου και Κρήτης, το τηλέφωνο είναι: 27210 25807 (6.15 μ.μ. - 9.45 μ.μ.), 6986-674951.

Γ.Σαρ.