Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 22:19

Ξεκίνησε χθες το Θερινό Σχολείο των ομογενών (βίντεο)

Ξεκίνησε χθες το Θερινό Σχολείο των ομογενών (βίντεο)

Η τελετή έναρξης για το 10ο Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς έγινε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά και το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Το Θερινό Σχολείο θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Εκ μέρους των καθηγητών, τους μαθητές καλωσόρισε η Ελένη Βολονάκη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Ελένη Αλειφέρη, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πάνος Πετρόπουλος, ο Δημήτρης Βεργόπουλος από το Δήμο Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης (ο οποίος κάλεσε τους ομογενείς να στηρίζουν τα Ελληνικά προϊόντα), η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Δώρα Γιαννίτση, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο ταμίας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Ιωάννης Πράνταλος, ο Χρήστος Κορομηλάς από το Σύλλογο Τριτέκνων, ο Τάσος Ζόμπολος από το ΚΠΕ Καλαμάτας, ο Εκτωρ Τσατσούλης από το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, η Κέλλυ Μακροπούλου από την Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία και ο Θεόδωρος Τζαλαλής από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία. 

Το «παρών» έδωσαν ακόμη η Μαρία Γερανέα-Παπούλια από το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, η Γεωργία Ψαραδέλλη και ο Τάσος Μπουκουβάλας που θα διδάξουν παραδοσιακή μουσική, καθώς επίσης οι ομογενείς Μπέσυ Κουτσούκου-Γκρόσσο και Ειρήνη Στούμπου. 

Την παρουσίαση έκανε η Μαρία Μπαφίτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στο τέλος μίλησε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος για τη «Φιλοσοφία της Ελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας».

Γ.Σαρ.