Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 09:00

Τούρκοι φοιτητές στη Μεσσήνη με το πρόγραμμα "Erasmus"

Τούρκοι φοιτητές στη Μεσσήνη με το πρόγραμμα "Erasmus"

Δύο Τούρκοι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Ερζερούμ στην Ανατολική Τουρκία, ο Βολκάν και η Γιασμίν, πρόκειται να διδάξουν Αγγλικά στη Μεσσήνη, στα πλαίσια του προγράμματος "Erasmus".

Για το πρόγραμμα αυτό και για το φροντιστήριο που θα λειτουργήσει στη Μεσσήνη, ενημέρωσε χθες η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γωγώ Παναγοπούλου, παρουσία των δύο Τούρκων φοιτητών.

Η κ. Παναγοπούλου είπε ότι 20 άτομα - δημότες έχουν γραφτεί και από τη Δευτέρα, ομαδικά τμήματα 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα Αγγλικών από τους Τούρκους φοιτητές. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και στόχος είναι όσοι το παρακολουθήσουν, να μάθουν και να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.

Η πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ ενημέρωσε ότι από το "Erasmus" αναμένεται να έρθουν και δύο γιατροί - φοιτητές Ιατρικής από την Τουρκία, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αν χρειαστεί, στον κόσμο που θα βρίσκεται στις παραλίες του δήμου.

Ο Βολκάν που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρατήρησε ότι είναι πολύ φιλικοί και φιλόξενοι οι άνθρωποι στη χώρα μας και είπε πως θα ήθελε να ξανάρθει. Εξέφρασε την πίστη ότι Ελληνες και Τούρκοι είναι φίλοι.

Η Γιασμίν είπε ότι θα ήθελε να επισκεφθεί όλα τα όμορφα μέρη της Μεσσηνίας.

 Γ.Σ.