Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 21:02

Διεθνές συνέδριο στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το Διεθνές Συνέδριο 9th International Conference on "Instrumental Methods of Analysis - Modern Trends and Applications" με τίτλο ΙΜΑ 2015 θα γίνει στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" το διάστημα 20 - 24 Σεπτεμβρίου (Κυριακή - Πέμπτη), από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τα συνέδρια ΙΜΑ διοργανώνονται κάθε 2 χρόνια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και σε αυτά συμμετέχουν επιστήμονες από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς και εκπρόσωποι από βιομηχανίες και επαγγελματικούς φορείς.

Στο ΙΜΑ 2015 συμμετέχουν περισσότεροι από 250 επιστήμονες και εκπρόσωποι εταιρειών από όλο τον κόσμο. Τελεί υπό την αιγίδα της EuCheMS (The European Association for Chemical and Molecular Sciences) και της Ενωσης Ελλήνων Χημικών. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην ανάλυση, το χαρακτηρισμό και την ασφάλεια τροφίμων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις παρουσίασης τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού της Μεσσηνίας. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά προϊόντα, να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και να θαυμάσουν τη μοναδικότητα της περιοχής.