Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 19:01

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες “Παναγιώτη (Πήτερ) Χρ. Χανδρινού”

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες “Παναγιώτη (Πήτερ) Χρ. Χανδρινού”

Οι υποτροφίες “Παναγιώτη (Πήτερ) Χρ. Χανδρινού” απονεμήθηκαν την Κυριακή στην Αρτεμισία. Φέτος το χρηματικό έπαθλο των 200 ευρώ απονεμήθηκε στους σπουδαστές Παναγιώτη Χρ. Βασιλάκη (το παρέλαβε η Κατερίνα Βασιλάκη), Σταυρούλα Βασ. Πρεβεζάνου και Ευγενία Παν. Δικαίου.

Στην ομιλία της η εκπρόσωπος της οικογένειας που έχει θεσμοθετήσει την υποτροφία, Γεωργία Βασιλάκη τόνισε: 

“Νιώθω βαθιά συγκίνηση, αγάπη, χαρά και ευγνωμοσύνη γι' αυτό που συντελείται σήμερα εδώ, ο αμέτρητος πόνος, έδωσε ενέργεια και δύναμη, γι' αυτήν την θεάρεστη πράξη!

Εκφράζω, όχι μόνο τα προσωπικά μου συναισθήματα αλλά και όλων των μελών της Ειδικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από την υποφαινόμενη, τον τοπικό εκπρόσωπο της κοινότητας μας κ. Σάλμα Νικήτα και τους κυρίους Ηλία Αθ. Λάζαρο Γεώργιο Ιωάννου Πετράκο και Μάριο Παν/του Αθανασόπουλο, συστάθηκε δε, -υπό την αιγίδα της οικογένειας σας- κύριε Χανδρινέ, πριν από έξι μήνες, με σκοπό, την θεσμοθέτηση Υποτροφίας και Απονομής Αριστείων, με χρηματικό έπαθλο 2.000 χιλιάδων ευρώ, σε δυο νεοεισαχθέντες σπουδαστές εις την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι, έλκουν την καταγωγή τους,  από την Τοπική Κοινότητα της Αρτεμισίας εις (μνήμην του αειμνήστου τέκνου σας Παναγιώτη), ο οποίος, στην σύντομη θαυμαστή περιπέτεια της ζωής, γέμισε 42 ολόκληρα χρόνια, ανάτασης, γεμάτα ωραίους αγώνες και πείσμα έζησε με πληρότητα και αφθονία, σκόρπισε απλόχερα ομορφιά και καλοσύνη, έγινε το πιo θαυμαστό το πιο τρυφερό ανθρώπινο πλάσμα, άγγιξε την τέλεια διανοητική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη της ύπαρξης του και έφυγε ενωρίς για να συνεχίσει το αιώνιο ταξίδι στην μεταθανάτια ζωή”. 

Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς του αείμνηστου Παναγιώτη Χανδρινού, ο Χρήστος και η Βασιλική Χανδρινού.