Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 15:39

Συνάντηση αριστούχων μαθητών με πανεπιστημιακούς στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Συνάντηση αριστούχων μαθητών με πανεπιστημιακούς στην Καλαμάτα

Εκδήλωση για αριστούχους μαθητές οργανώνει στην Καλαμάτα η Ενωση Ελλήνων Φυσικών το Σάββατο με θέμα "Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική μαγεύει - Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης".

Η εκδήλωση, που θα γίνει στο ξενοδοχείο "Rex", θα είναι μια συνάντηση αριστούχων μαθητών Β' και Γ' γυμνασίου και Α', Β' και Γ' λυκείου του σχολικού έτους 2015. Oι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή τη συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που την συγκροτούν, αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη. 

Η προϋπόθεση συμμετοχής του κάθε μαθητή είναι ο βαθμός προαγωγής του να είναι μεγαλύτερος από 16. Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και σήμερα στο eef.athens@gmail.com, υπ' όψιν κ. Γεώργα. Το κόστος συμμετοχής είναι στα 5 ευρώ. 

Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοσμολογία, Αστροφυσική, Επιστήμη των υλικών, Επιστήμες του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10 π.μ. προσέλευση, 10. 20 χαιρετισμοί: Παναγιώτης Φιλντίσης α' αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ., Ιωάννης Πλατάρος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, κ. Τρικόλας   σχολικός σύμβουλος ΠΕ04. Θα μιλήσουν οι: Διονύσιος Σιμόπουλος επίτιμος διευθυντής Ευγενίδειου Πλανητάριου, Στράτος Θεοδοσίου αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, 11.30 Αντώνιος Μαλαπάνης τ. υπεύθυνος ΕΚΦΕ Μεσσηνίας, (12 διάλειμμα), 12.30 Στάθης Κατσούλης φυσικός, 1 μ.μ. Βασίλης Δικαιουλάκος εκπαιδευτικός. Η Ομάδα Καλλιτεχνικής Φυσικής αποτελείται από τους: Αντώνιο Σαρρηγιάννη φυσικό - ποιητή, Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου φυσικό, Μαρία Λαγού φυσικό, Στέλλα Καλέα μαθηματικό.


NEWSLETTER