Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 19:20

Επιστημονική ημερίδα στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 

Επιστημονική ημερίδα στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 

Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Αρχιμήδης ΙΙΙ - Ενίσχυση ερευνητικών ομάδων ΤΕΙ Καλαμάτας" θα γίνει αύριο στις 10 π.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. 

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις δημοσιότητας του υποέργου «Κεντρική δράση για το ΤΕΙ Καλαμάτας» της πράξης: «Αρχιμήδης ΙΙΙ – Ενίσχυση ερευνητικών ομάδων στο ΤΕΙ Καλαμάτας». Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Θα παρουσιαστούν ερευνητικές εργασίες του προγράμματος και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των υποέργων της πράξης. Πιο συγκεκριμένα οι εισηγήσεις έχουν ως εξής: «Μελέτη της επίδρασης κοινωνικοδημογραφικών και νοσηλευτικών παραγόντων στη "διάρκεια νοσηλείας" των ηλικιωμένων σε νοσοκομεία των Νομών Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας»: Ιωάννης Δημόπουλος καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. «Σχηματισμός ακρυλαμιδίου σε 3 ποικιλίες πατάτας τηγανισμένες σε ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο - Συσχετισμός με μακρομοριακή ανάλυση αμύλου» Θεόδωρος Βαρζάκας αν. καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. «Εξυπνη θερμοκηπιακή μονάδα με αυτοματοποιημένη χρήση των ΑΠΕ» Δημήτριος Καραμουσαντάς καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων. «Προσδιορισμός φυσικοχημικών παραμέτρων για τη μελέτη της αλληλεπίδρασης σωματιδίων αμύλου διαφορετικής προέλευσης και ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στη βιομηχανία τροφίμων» Ιωάννης Καπόλος καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. «Στρατηγική της αντιμετώπισης του προβλήματος των αφλατοξινών στα ξηρά σύκα στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας της συκιάς» Βασίλειος Δημόπουλος αν. καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων.

Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Βασίλειος Δημόπουλος αν. καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων. Η ερευνητική ομάδα αποτελείται από τους: Ελένη Μανωλοπούλου δρ. γεωπόνο, ομότιμη καθηγήτρια ΤΕΙ Πελοποννήσου, μέλος, Αναστάσιο Κώτσιρα επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, μέλος, Δημήτριο Αντωνόπουλο δρ. γεωπόνο, μέλος.