Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 07:53

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα επενδύει το νέο μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Πελοποννήσου στα Χρηματοοικονομικά, για το οποίο μίλησαν χθες τα στελέχη του σε μια συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι ως τις 21 Ιανουαρίου.

Αρχικά ο αναπληρωτής καθηγητής Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είπε πως το τμήμα διοργανώνει αυτό το αυτόνομο και καινοτόμο ΠΜΣ, το οποίο θα έχει ένα σύγχρονο, νεωτεριστικό πρόγραμμα σπουδών, με βάση τα διεθνή προγράμματα. Σημείωσε πως το τμήμα είναι αναγνωρισμένο από την τοπική κοινωνία και έχει μια ιδιαίτερη δυναμική. "Το ΠΜΣ αποτελεί το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, στην οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ο καθηγητής Ηλίας Μακρής, ο οποίος ήταν πρόεδρος την περασμένη τετραετία. Προέχει για μας η θετική πορεία όλου του ιδρύματος, όλων δηλαδή των τμημάτων" πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του προγράμματος καθηγητής Στέφανος Γιακουμάτος συνέχισε λέγοντας πως το ΠΜΣ είναι ένα νέο κεφάλαιο για το ΤΕΙ, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από τα άλλα 2 μεταπτυχιακά. Τα στελέχη που θα το παρακολουθήσουν θα μπορούν να απασχοληθούν στον τομέα των οικονομικών και θα αποκτήσουν γνώσεις ουσιαστικές. "Το πρόγραμμα είναι στιβαρό, τα μαθήματα θα γίνουν σε 3 εξάμηνα και το καθένα θα έχει από 5 μαθήματα. Απαραίτητη είναι επίσης να παραδοθεί και μια πτυχιακή εργασία. Τα μαθήματα θα γίνονται απόγευμα, για να μπορούν να τα παρακολουθούν και εργαζόμενοι. Το ΠΜΣ μπορούν να το παρακολουθήσουν απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ οικονομικού τομέα, ή απόφοιτοι που θέλουν να αλλάξουν προσανατολισμό. Το κόστος είναι 1.000 ευρώ το εξάμηνο, αλλά μέσω ειδικής συμφωνίας με τράπεζα, θα μπορούν να γίνουν μέσω κάρτας 6 άτοκες δόσεις ή να βγει χαμηλότοκο δάνειο. Γίνονται επίσης προσπάθειες να δοθούν υποτροφίες" εξήγησε ο κ. Γιακουμάτος. Τα κριτήρια αφορούν στο γνωστικό αντικείμενο του κάθε υποψηφίου, στο βαθμό πτυχίου, στη γνώση Αγγλικών, στην επαγγελματική εμπειρία, στο να υπάρχει άλλο μεταπτυχιακό. ΤΟ ΠΜΣ μπορεί να δεχθεί ως 40 άτομα, αλλά οι υπεύθυνοι θα είναι ευχαριστημένοι και αν ξεκινήσει με 25 - 30 φοιτητές, οι οποίοι θα πληρούν τα κριτήρια. "Δεν θέλουμε να δώσουμε απλώς πτυχία, θέλουμε να έχουμε φοιτητές, μέσα στο ίδρυμα, που θα διδάσκονται και θα αποτελούν διαφήμιση για το τμήμα μας" τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Μακρής πρόσθεσε και αυτός από την πλευρά του, πως στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν και να εξειδικευθούν, όχι απλώς να πάρουν ένα πτυχίο. Υπογράμμισε πως για να επιλεχθούν τα μαθήματα έγινε έρευνα για το ποια είναι τα καλύτερα που διδάσκονται και σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Περισσότερα στοιχεία μπορεί κανείς να δει στο σάιτ του ΤΕΙ.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER