Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 16:40

Ενημέρωση για το Λύκειο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά 

Για τον τρόπο λειτουργίας και το πρόγραμμα διδασκαλίας του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ενημερώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ γονείς, σε ανοικτή εκδήλωση που έγινε στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων. Βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας των Εκπαιδευτηρίων, είναι το ότι ο μαθητής δεν χρειάζεται να μπει στη διαδικασία του φροντιστηρίου. 

Την αναλυτική παρουσίαση έκανε ο φιλόλογος Γεώργιος Δρούκας διευθυντής του Λυκείου. Ξεκινώντας από την Α΄ τάξη, εξήγησε ποιο είναι το πρόγραμμα του υπουργείου και ποια τα επιπλέον χαρακτηριστικά του προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Υπάρχουν συγκεκριμένες πρόσθετες ώρες διδασκαλίας στα βασικά μαθήματα, από αυτή κιόλας την τάξη. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου βοηθάει ποικιλοτρόπως τους μαθητές. Ακόμη, στην Α' τάξη τα παιδιά προετοιμάζονται στην Αγγλική γλώσσα και στους υπολογιστές, για τα αντίστοιχα διπλώματα.

Η Β' τάξη εμπλουτίζεται επίσης με έξτρα ώρες στα βασικά μαθήματα, αυτό όμως γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνονται οι μαθητές. Επίσης, στη Β' τάξη οι μαθητές κάνουν μαθήματα Αγγλικών προετοιμαζόμενοι για σπουδές στο εξωτερικό (όσοι επιθυμούν). 

Στη Γ' τάξη εκτός από τις πρόσθετες ώρες στα κύρια μαθήματα, υπάρχει η δυνατότητα και για: πρόσθετη στήριξη, ποσοτική και ποιοτική, ενισχυτική διδασκαλία, προπαρασκευαστικά μαθήματα ομαδικά ή ατομικά, παροχή πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού, συζήτηση με έμπειρη ψυχολόγο, προετοιμασία για τα ειδικά μαθήματα των πανελλαδικών. Τα Εκπαιδευτήρια δίνουν τη δυνατότητα σχεδόν κάθε εβδομάδα τα παιδιά να γράφουν ένα 3ωρο διαγώνισμα προσομοίωσης των πανελλαδικών. Ολες οι επιπλέον παροχές είναι χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.

"Ολες οι εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή, καλύπτονται μέσα στο σχολείο, ώστε να μην έχει ανάγκη το φροντιστήριο. Κάθε χρόνο οι μαθητές μας αριστεύουν, περνούν στις σχολές σε καλή σειρά, κερδίζουν διακρίσεις. Ο στόχος μας είναι ο μαθητής να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, γι' αυτό και το σχολείο προσφέρει: δυνατότητα άθλησης, συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδρομές, σεμινάρια, επαγγελματικό προσανατολισμό μέσα από τεστ και άλλες βιωματικές δράσεις" σημείωσαν τόσο ο κ. Δρούκας όσο και ο ιδιοκτήτης Φώτης Μπουγάς. Μέσα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αισθήματος αλτρουισμού, το σχολείο διοργανώνει και άλλες κοινωνικές δράσεις, όπως έκανε πρόσφατα, με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες. 

Τέτοιες ανάλογες εκδηλώσεις, θα προγραμματιστούν εκ νέου το επόμενο διάστημα, όπως ανακοινώθηκε. 

Γ.Σαρ.