Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 18:40

ΤΕΙ Πελοποννήσου: Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Πάνου Καζάκου 

ΤΕΙ Πελοποννήσου: Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Πάνου Καζάκου 

Αγαπητέ κ. πρόεδρε, αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι, 

Στις αρχές Απριλίου 2016 έληξε η θητεία του Συμβουλίου Ιδρύματος. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας. Η συμμετοχή μας στις προσπάθειες εφαρμογής της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ήταν μια σημαντική εμπειρία. Ελπίζω ότι συνεισφέραμε στο έργο του ιδρύματος, μεταξύ άλλων, επεξεργαζόμενοι προτάσεις για τα οικονομικά, προωθώντας συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άλλους φορείς της περιοχής, δημοσιεύοντας τις απόψεις μας, προωθώντας την αριστεία, την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα, συμμετέχοντας στη συζήτηση για το Σχέδιο "Αθηνά" και καταθέτοντας πρώτες προτάσεις για το μέλλον του ιδρύματος -μια διαδικασία που κορυφώθηκε από πλευράς μας σε ένα ενδεικτικό πλαίσιο στρατηγικής για το ίδρυμα (βλ. απόφαση ΣΙ αρ. πρωτ. 66/23.9.2014) και, φυσικά, με τις δικές σας προτάσεις (Μάρτιος 2016). 

Κατά την εκτίμησή μου, επικράτησε ένα πολιτισμένο κλίμα στις συζητήσεις μας με τη διοίκηση και πολλά μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Πελοποννήσου. Στηρίξαμε κάθε πρωτοβουλία τους στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Και, πάντως, διαπίστωσα με χαρά ότι το ίδρυμα σημείωσε πρόοδο σε κάποιους τομείς χάρις στο τμήμα εκείνο του προσωπικού του που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες υπό δυσμενείς συνθήκες (μεταπτυχιακά προγράμματα κ.ά.). 

Υπήρξαν βέβαια δυσκολίες, τις οποίες εκθέσαμε αναλυτικά στην ενδιάμεση έκθεση πεπραγμένων του Συμβουλίου και την επικαιροποίησή της τον Ιούνιο 2015 (βλ. έγγραφα με αρ. πρωτ.22/26.02.2015 και 1/06.03.2015 θ.2ο  και 25/08.06.2015). Π.χ. δεν καταφέραμε να οργανώσουμε μια συστηματική συζήτηση για τον οργανισμό, διάφορες «δομές» (ΜΟΔΙΠ, ΔΑΣΤΑ), οικολογικού τύπου προτεραιότητες στις δαπάνες, κ.ά.  

Είμαι, όμως, βέβαιος ότι η αυτοαξιολόγηση και εξωτερική αξιολόγηση, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε και στην οποία συμμετείχε το ΣΙ θα δώσει νέα ώθηση στο ίδρυμα.    

Παραμένω στη διάθεσή σας όποτε θεωρήσετε ότι μπορώ να υποστηρίξω κάποια δραστηριότητα του ιδρύματος. Εννοείται ότι θα ενημερώσουμε το νέο ΣΙ για κάθε θέμα -αν ο θεσμός δεν καταργηθεί και αν τα μέλη του το ζητήσουν. Με την ευκαιρία σας εύχομαι καλό Πάσχα.

 

Ο πρόεδρος του ΣΙ του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Πάνος Καζάκος

Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών