Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 17:31

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στην Κύπρο για επιμόρφωση 

Στην Κύπρο για επιμόρφωση βρέθηκαν από τις 4 έως και τις 19 Απριλίου 20 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας των ειδικοτήτων "Τεχνικοί οχημάτων" και "Τεχνικοί  μηχανολογικών κατασκευών". Η μετάβαση και η εκπαίδευσή τους στη Μεγαλόνησο, πάνω στις "Εφαρμογές επισκευής υβριδικών αυτοκινήτων", έγινε για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο σκέλη: α) εκπαιδευτικό και β) πολιτιστικό. Στο εκπαιδευτικό σκέλος οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης στις εγκαταστάσεις του Intercollege of  Nicosia, σχετικά με την τεχνολογία των υβριδικών αυτοκινήτων. Οι μαθητές μυήθηκαν σε τεχνικές ελέγχου και επισκευής στα εξειδικευμένα τεχνικά κέντρα συντήρησης και επισκευής υβριδικών οχημάτων Τoyota και Lexus. Δόθηκε επίσης έμφαση στις προϋποθέσεις και στις δυνατότητες απασχόλησης των αποφοίτων μαθητών στα κέντρα ελέγχου και επισκευής οχημάτων στην Κύπρο. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθητές παρέλαβαν πιστοποιητικό επιτυχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης, που αναγνωρίζεται ως επιπρόσθετο  προσόν στο Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Προσόντων (Europass).

Στο πολιτιστικό σκέλος, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους της Λευκωσίας, της Λεμεσού και της Λάρνακας.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος οι μαθητές: Αντουέλ Κλότζρι, Γιάννης Κουκούτσης, Αρλίντ Λικολλάρι, Αχιλλέας Μελιδωνέας, Λεντιόν Μπαρδάι, Γιώργος Μποντιώτης, Αδάμ Μαυροειδής, Νίκος Σκούρας, Πέτρος Χαραλαμπόπουλος, Εβαντέρ Ντόντα, Κρίστι Τόσκα, Κλεομένης Ντέλιου, Λέοναρντ Χάνκο, Κυριάκος Παναγιωτακόπουλος, Γιώργος Ρετσινάς, Νίκος Φράγκος, Γιώργος Χριστόπουλος, Γιώργος Κατσίβας, Γιώργος Λοράκος, Αναστάσης Πετρόπουλος. Και ως συνοδοί οι εκπαιδευτικοί Δημήτρης Κονταξής και Φώτης Παπαδημητρίου.