Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 20:21

Θεατρικές παραστάσεις στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας

Θεατρικές παραστάσεις στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας

 

 

Θεατρικές παραστάσεις θα ανεβάσουν οι μαθητές στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 9.30 π.μ.

 

Η πρώτη έχει τίτλο "Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο". 

Υπόθεση: ένα στρουμπουλό και λιχούδικο παιδί, ο Μάνος, ζει μια τρελή περιπέτεια μέσα στο ίδιο του το ψυγείο. Στο ψυγείο; Ναι, στο ψυγείο όπου όλα τα τρόφιμα ενωμένα σ΄ ένα τρελό πάρτι έχουν βάλει στόχο να τον μάθουν να τρέφεται σωστά. Θα τα καταφέρουν άραγε; Το έργο ήταν μια διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο. Τη σκηνοθεσία έκανε η Αθανασία Κατσαριώτη, όπως και τα σκηνικά. Τους ρόλους υποδύονται οι: Μάνος: Ηλίας Αναστασόπουλος, μαμά: Σοφία Πλεσιώτη, αφηγήτρια: Κατερίνα Κουράφα, πορτοκάλια: Αντώνης Βασιλόπουλος, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, ανανάς: Δημήτρης Αναστασόπουλος, λουκανικάκια: Γιώργος Φλώρος, Παναγιώτης Κάτσος, ψάρι: Αννα - Μαρία Καλότσι, τούρτα: Χρυσάνθη Πεχλιβανίδου, πατάτα: Νικήτας Σαμιώτης, μακαρόνια: Βερόνικα Αγκάτσι, ξηροί καρποί: Βασιλική Σακελλαροπούλου, κοτόπουλο: Πέτρος Λίτσαϊ, αυγό: Αρια Χριστοπούλου, γάλα, τυρί: Νίκος Δρακόπουλος, Φώτης Ψαρρέας, μπρόκολο: Παναγιώτης Σαραντάκος, μήλο: Μαρίνος Γερασίμου, αχλάδι: Σοφία Πλεσιώτη.

"Κάποιος πρέπει να ταράξει τα νερά" είναι ο τίτλος της δεύτερης παράστασης. Σε μια τεμπέλικη πολιτεία, όλοι οι κάτοικοι κοιμούνται αδιαφορώντας για όλα. Ακόμα και για το νερό! Η βασιλική οικογένεια, φυγόπονη και βαριεστημένη, αλλά και όλοι οι πολίτες, ή σχεδόν όλοι, αφήνουν τους γειτονικούς λαούς να πετάνε τα σκουπίδια τους στον κοινό τους ποταμό τον Κρυσταλλότη. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του βασιλιά, η Εργατική και ο Ακούραστος «συνωμοτούν» με τους λίγους ευαισθητοποιημένους πολίτες της χώρας με σκοπό να αφυπνίσουν  τον βασιλιά Ριχάρδο τον Α΄ τον Τεμπελόκαρδο και τη βασίλισσα Μαρία  Ακαμάτρα, ώστε να ασχοληθούν με το θέμα του μολυσμένου νερού.

Μια ξεχασμένη, στην πατούσα μιας αρκούδας, συνθήκη θα είναι αρκετή για να δώσει λύσεις; Το σενάριο, η σκηνοθεσία και τα σκηνικά ήταν της Χρύσας Σάπικα. Επαιξαν οι: Λουδοβίκος Ακούραστος ο Α΄: Αντώνης Βασιλόπουλος, Ιωάννα Εργατική η Α΄: Κωνσταντίνα Αργύρη, Βασιλιάς Ριχάρδος ο Τεμπελόκαρδος: ο Α΄ Ορέστης Βασιλόπουλος, Βασίλισσα Μαρία Ακαμάτρα η Α΄: Αναστασία Αγγελή, Γραμματικόπουλος: Ηλίας Αναστασόπουλος, Λουδοβίκος Βαριεστημένος ο Α΄: Γιώργος Φλώρος, Λουδοβίκος Βαριεστημένος ο Β΄: Παναγιώτης Σαραντάκος, Μαρία Τεμπέλα η Α΄: Αννα Μαρία Καλότσι, δούλα Α΄: Χρυσάνθη Πεχλιβανίδου, Βερόνικα Αγκάτσι, Αλεξάνδρα Δωδεκάτου, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Σοφία Νικητοπούλου. Φρουροί:  Νικηφόρος Καλαμαράς, Θοδωρής Τσαρούχης, Γεωργόπουλος: Μαρίνος Γερασίμου, Αγροτοπούλου: Σοφία Πλεσιώτη, Τελάληδες: Δημήτρης Αναστασόπουλος, Νικήτας Σαμιώτης, Ιατρός Ιατρίδης: Οδυσσέας Ψαρρέας, νοσοκόμα: Νταϊάνα Τσεκίνι. Τραυματιοφορείς: Οδυσσέας Σεχάι, Θανάσης Κουράφας, παρουσιάστριες: Σκαφιδά Αννα, Αρια Χριστοπούλου, μαθητές: οι μαθητές των Α', Β', Γ' τάξεων.

Στο σχολείο υλοποιήθηκαν 3 προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Σαν επιστέγασμα των δράσεων δημιουργήθηκαν και δραματοποιήθηκαν τα παραπάνω θεατρικά.