Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 09:50

Οι πρωτεύσαντες μαθητές στην Τριφυλία (φωτογραφίες)

Οι πρωτεύσαντες μαθητές στην Τριφυλία (φωτογραφίες)

Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες των μαθητών από την περιοχή της Τριφυλίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, όπως φάνηκε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών την Παρασκευή.

 

Λύκειο Κυπαρισσίας

Στο Λύκειο Κυπαρισσίας συναντάμε την υψηλότερη βαθμολογία από τα σχολεία της Τριφυλίας και ανήκει στη μαθήτρια Μαρία Καζάκου συγκεντρώνοντας 18.754 μόρια. Η ίδια τόνισε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένη παρόλο που τα θέματα ήταν δύσκολα. Ευελπιστώ να πιάσω την Ιατρική αν τα καταφέρω, αλλιώς την Φαρμακευτική. Το ότι είμαι πρώτη στο σχολείο είναι άλλο συναίσθημα, είναι μια διάκριση, αλλά η ουσία είναι ότι πέτυχα τους στόχους μου».

Ο Γιώργος Μπίτσικας-Κανελλόπουλος πετυχαίνοντας τη δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο του με 18.489 μόρια σημείωσε "Πιάνω το στόχο μου που είναι το Πολυτεχνείο, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ή Ναυπηγών στην Αθήνα. Αισθάνομαι περήφανος και χαρούμενος για τους κόπους μου όλη τη χρονιά. Είναι οι βαθμοί που περίμενα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους".

Η Δήμητρα Θεοδωροπούλου με την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία στο Λύκειο Κυπαρισσίας με 18.213 μόρια είπε ότι έχει δηλώσει μόνο Ιατρική και ελπίζει να την πιάσει: "Εγραψα περισσότερο από όσο περίμενα. Είμαι ικανοποιημένη και ελπίζω για το καλύτερο περιμένοντας τις βάσεις", συμπλήρωσε.

Η Παναγιώτα Λαμπίρη με 17.194 μόρια επισήμανε: "Είμαι πολύ χαρούμενη, σκέφτομαι να δηλώσω Φαρμακευτική, Βιολογικό, κάτι τέτοιο. Δεν περίμενα αυτούς τους βαθμούς, ήταν έκπληξη και αισθάνομαι πολύ χαρούμενη".

Η Ελένη Κομποχόλη με 16.948 μόρια τόνισε: "Περίμενα πολύ πιο κάτω και έτσι οι βαθμοί σήμερα με έκαναν πολύ χαρούμενη. Σκέφτομαι Χημικό ή Πολυτεχνείο".

Ο Νίκος Παυλόπουλος μας είπε: "Εβγαλα 16.983 μόρια, είμαι περήφανος για αυτό. Δεν είμαι από τα παιδιά που είχαν πρόγραμμα. Τόσο περίμενα - και πιστεύω ότι πιάνω το στόχο μου που είναι η Πληροφορική στο Καποδιστριακό".

Η Μαρία Λυδιώτη με 18.080 μόρια ανέφερε: "Επιθυμώ να περάσω Νομική και αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένη κι ευτυχισμένη!".

Η Θεοδώρα Σταμματογιανοπούλου με 16.860 μόρια μας είπε επίσης ότι νιώθει πολύ χαρούμενη και ότι έχει σκοπό να δηλώσει Χημικό - καθώς "αυτό είναι που ήθελα από την αρχή"...

Ο Αλέξης Γκόγκας με 12.036 μόρια μας είπε ότι στόχος του ήταν το Μαθηματικό ή τα ΤΕΕΦΑ: "Είμαι στο όριο για το Μαθηματικό και βλέπουμε. Οσο περίμενα τόσο έγραψα. Για την προσπάθεια που έκανα είμαι καλά".

 

Λύκειο Φιλιατρών 

Η Μαρία Φουντά, πρώτη στο Λύκειο Φιλιατρών με 18.385 μόρια, μας είπε "δεν περίμενα αυτή την βαθμολογία, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς περίμενα πιο κάτω. Θέλω να περάσω Παιδαγωγικά καθώς είναι η πρώτη μου επιλογή - και πιστεύω ότι περνάω".

Ο Αρης Βέννος, δεύτερος στο σχολείο με 18.370 μόρια, σημείωσε: "Θέλω να περάσω ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Αισθάνομαι καλά πάνω κάτω, είμαι σε αυτό που περίμενα. Οσον αφορά το σύστημα των πανελλαδικών όμως, είναι χάλια".

Η Αναστασία Γριβοκωστοπούλου με την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο, 18.090 μόρια, σημείωσε: "Θέλω να περάσω Ψυχολογία καθώς αυτή είναι η καψούρα μου, η αγάπη μου, και αισθάνομαι πολύ καλά!". 

Η Αγγελική Καμπύλη με 17.027 μόρια μας είπε ότι σκέφτεται τις επιστήμες υγείας και αν υπάρξει μια πτώση των βάσεων πιστεύει ότι θα περάσει σε μια από τις επιλογές της - που είναι Βιολογικό, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική. "Περίμενα σε κάποια μαθήματα να είχα πάει καλύτερα", λέει πάντως.

Η Χριστούλα Λύκου με 17.070 μόρια μας είπε "Με ενδιαφέρουν σχολές όπως Μαθηματικό, Φυσικό, Χημικό. Αισθάνομαι πολύ καλά τώρα, καθώς ήταν μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία".

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακάκης έδωσε πανελλήνιες 4 χρόνια μετά την αποφοίτηση του από το σχολείο και συγκέντρωσε 13.612 μόρια. Μιλώντας μας χθες μας εξήγησε πως όταν είχε τελειώσει το σχολείο είχα πάει σε ιδιωτική σχολή, όμως αποφάσισε τελικά να δώσει πανελλαδικές. "Αλλαξα απόφαση καθώς στον επαγγελματικό τομέα είδα ότι οι περισσότερες πόρτες ήταν κλειστές, οι περισσότερες επιχειρήσεις ζητάνε ανθρώπους που έχουν τελειώσει πανεπιστήμια, σε αντίθεση με τα ΙΕΚ. Συγκέντρωσα μόρια περισσότερα από όσα περίμενα και με ενδιαφέρουν οι οικονομικές σχολές".

 

Λύκειο Γαργαλιάνων

Η Φωτία Γεωργοπούλου με τον υψηλότερο βαθμό στο σχολείο της και 18.669 μόρια τόνισε πως νιώθει πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τα αποτελέσματα - υπογραμμίζοντας πως δεν περίμενε τόσο πολύ υψηλή βαθμολογία, κάτι που τη χαροποιεί ακόμη περισσότερο. Στοχεύει στη ΣΣΑ Ψυχολογία.

Η Ιουλία Θεοδωροπούλου με 18.475 μόρια και δεύτερη στο σχολείο της σημείωσε πως από τους βαθμούς της είναι αρκετά ευχαριστημένη, και πιστεύει ότι θα πετύχει τον στόχο της που είναι η ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας).

Ο Αναστάσιος Σκουτέρης με 18.269 μόρια, τρίτος στο σχολείο του, είπε πως φαίνεται να πετυχαίνει το στόχο που ήθελε, που είναι η Σχολή Ευελπίδων - συμπληρώνοντας πως έχει γράψει αρκετά καλά, όπως και περίμενε.

Η Κωνσταντίνα Ορλάνδου με 17.444 μόρια σημείωσε πως είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα, θα μπορούσε όμως, όπως μας είπε, να έχει γράψει λίγο καλύτερα.

Η Γεωργία Παναγοπούλου με 17.250 μόρια αισθάνεται πολύ όμορφα καθώς έγραψε καλά. Στοχεύει στην Ψυχολογία και θέλει πάρα πολύ να περάσει εκεί.